Een heerlijke variatie op de gewone boterkoek. Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar hij is superlekker.
Je maakt eerst het deeg voor een gewone boterkoek
125 gr. boter (ik smelt de boter meestal even in de magnetron)
125 gr. bloem
125 gr. basterdsuiker
1/2 losgelopt ei voor het deeg
evt. citroenrasp, snufje zout, beetje kaneel, zakje vanillesuiker
Doe het deeg in de ingevette vorm
Strooi wat gewelde rozijnen over het boterkoekdeeg. Schil appels en snijd de appels in dunne plakjes. Leg de plakjes appel over de rozijnen heen (evt. dakpansgewijs) totdat alles bedekt is met appel. Strooi een laagje kaneel en een laagje bruine suiker over de appel heen en bak de appelboterkoek ong. 30/45 in de oven. Laat afkoelen.
Breng 200 ml. appelsap aan de kook. Meng een zakje' taartina' taartgelei (dr. oetker) met 2 lepels appelsap en giet bij de kokende appelsap. blijf voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur, laat de gelei iets afkoelen en giet over de appelboterkoek.
Geniet van het overheerlijke resultaat!!

Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Voor mijn verjaardag heb ik het boek 'Liefde en Respect' van Emerson Emmerichs gekregen. Het boek stond al langere tijd op mijn lijs...
-
Je kunt tegenwoordig geen krant of magazine lezen of het gaat over onthaasten en minimaliseren. Dat is blijkbaar een belangrijke behoefte d...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
1. Redding - "Heer, laat redding ontspringen binnen in mijn kinderen, opdat ook zij de zaligheid in Christus Jezus zouden verkrijgen, ...
-
Lieve bloglezers, Ik ga iets doen wat ik nog niet eerder heb gedaan en wellicht niet heel veel vaker zal doen, maar ik ga een preek van mi...
Nou het klinkt in ieder geval heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenGroeten Herma
Dank je wel, lijkt me lekker!
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik zeker uitproberen. Bedankt !
BeantwoordenVerwijderenOok ik ga dit zeker maken, mmm
BeantwoordenVerwijderenDank-je-wel...