10 oktober 2011

Appelboterkoek

Een heerlijke variatie op de gewone boterkoek. Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar hij is superlekker.

Je maakt eerst het deeg voor een gewone boterkoek

125 gr. boter (ik smelt de boter meestal even in de magnetron)
125 gr. bloem
125 gr. basterdsuiker
1/2 losgelopt ei voor het deeg
evt. citroenrasp, snufje zout, beetje kaneel, zakje vanillesuiker

Doe het deeg in de ingevette vorm

Strooi wat gewelde rozijnen over het boterkoekdeeg. Schil appels en snijd de appels in dunne plakjes. Leg de plakjes appel over de rozijnen heen (evt. dakpansgewijs) totdat alles bedekt is met appel. Strooi een laagje kaneel en een laagje bruine suiker over de appel heen en bak de appelboterkoek ong. 30/45 in de oven. Laat afkoelen.

Breng 200 ml. appelsap aan de kook. Meng een zakje' taartina' taartgelei (dr. oetker) met 2 lepels appelsap en giet bij de kokende appelsap. blijf voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur, laat de gelei iets afkoelen en giet over de appelboterkoek.

Geniet van het overheerlijke resultaat!!

4 opmerkingen:

Je reactie stel ik erg op prijs