Een heerlijke variatie op de gewone boterkoek. Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar hij is superlekker.
Je maakt eerst het deeg voor een gewone boterkoek
125 gr. boter (ik smelt de boter meestal even in de magnetron)
125 gr. bloem
125 gr. basterdsuiker
1/2 losgelopt ei voor het deeg
evt. citroenrasp, snufje zout, beetje kaneel, zakje vanillesuiker
Doe het deeg in de ingevette vorm
Strooi wat gewelde rozijnen over het boterkoekdeeg. Schil appels en snijd de appels in dunne plakjes. Leg de plakjes appel over de rozijnen heen (evt. dakpansgewijs) totdat alles bedekt is met appel. Strooi een laagje kaneel en een laagje bruine suiker over de appel heen en bak de appelboterkoek ong. 30/45 in de oven. Laat afkoelen.
Breng 200 ml. appelsap aan de kook. Meng een zakje' taartina' taartgelei (dr. oetker) met 2 lepels appelsap en giet bij de kokende appelsap. blijf voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur, laat de gelei iets afkoelen en giet over de appelboterkoek.
Geniet van het overheerlijke resultaat!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
De feestdagen zijn net achter de rug en veel mensen hebben het goede voornemen om eens flink te gaan sparen de komende maanden. Misschien wi...
-
Deze 'Opstandingsbroodjes' heb ik vorig jaar ook gemaakt en ik zag ze dit jaar ook op deze blog weer (klik voor foto's op de l...
-
De laatste tijd heb ik veel gelezen over zelf je eigen wasmiddel maken en het leek me wel leuk om dat ook eens uit te proberen. Zelf wasmidd...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
Zo vlak voor valentijnsdag leek me het goed weer eens te bloggen over het huwelijk. Ik heb jullie eerder al eens gewezen op het boek 'Li...
Nou het klinkt in ieder geval heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenGroeten Herma
Dank je wel, lijkt me lekker!
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik zeker uitproberen. Bedankt !
BeantwoordenVerwijderenOok ik ga dit zeker maken, mmm
BeantwoordenVerwijderenDank-je-wel...