20 juli 2011

31 karaktereigenschappen/deugden om te bidden voor je kinderen

1. Redding - "Heer, laat redding ontspringen binnen in mijn kinderen, opdat ook zij de zaligheid in Christus Jezus zouden verkrijgen, met eeuwige heerlijkheid. (Jes. 45:8, 2 Tim 2:10).

2. Groei in Genade - "Ik bid dat mijn kinderen kunnen groeien in de genade en kennis van onze Heer en Heiland, Jezus Christus. " (2 Pet. 3:18)

3. Liefde - "Geef Heer, dat mijn kinderen zullen leren om een leven van liefde te leven, door de Geest, die in hen woont. " (Gal. 5:25;. Ef 5:2)

4. Eerlijkheid en integriteit - "Moge integriteit (vroomheid) en eerlijkheid hun deugd zijn
en hun bescherming. " (Ps. 25:21)

5. Zelfbeheersing - "Vader, help mijn kinderen niet te zijn als vele anderen om hen heen, maar laat hen alert zijn en zelfbeheersing/nuchterheid hebben in alles wat ze doen. "
(1 Thess 5:06).

6. Liefde voor het Woord van God - "Moge mijn kinderen groeien in Uw Woord en Uw Woord meer waard vinden dan puur goud en zoeter dan honing uit de raat. " (Ps. 19:10)

7. Gerechtigheid - "God, help mijn kinderen gerechtigheid liefte hebben zoals U dat doet en rechtvaardig te handelen in alles wat ze doen" (Ps. 11:7; Micha 6:8.)

8. Barmhartigheid - "Moge mijn kinderen altijd barmhartig zijn, net als U, Vader, altijd barmhartig bent." (Lucas 6:36)

9. Respect (voor jezelf, anderen, en autoriteit) - "Vader, geef dat mijn kinderen op een juiste manier respect tonen voor iedereen, zoals Uw Woord dat gebiedt. "
(1 Petrus 2:17.)

10. Bijbelse eigenwaarde - "Help bij mijn kinderen een sterk gevoel van eigenwaarde te groeien, dat geworteld is in het besef dat ze Gods maaksel zijn, geschapen in Christus Jezus " (Ef. 2:10)

11. Trouw - "Laat liefde en trouw mijn kinderen nooit verlaten, maar bind deze twee deugden om hun nek en schrijf ze op de tafel van hun hart. " (Spreuken 3:3)

12. Moed - "Moge mijn kinderen altijd sterk en moedig te zijn in hun karakter en in hun daden." (Deut. 31:6)

13. Reinheid - "Schep in hen een zuiver hart, o God, en laat die zuiverheid van het hart te zien zijn door hun daden." (Ps. 51:10)

14. Vriendelijkheid - "Heer, geef dat mijn kinderen altijd zullen proberen om vriendelijk voor elkaar te zijn en voor alle anderen." (1 Thess. 5:15)

15. Vrijgevig- "Geef dat mijn kinderen vrijgevig kunnen zijn en bereid zijn om te delen, en zo een schat te hebben in de hemel als een sterke fundering." (1 Tim. 6:18-19)

16. Vredelievend - "Vader, laat mijn kinderen alles in het werk stellen om te doen wat leidt tot vrede." (Rom. 14:19)

17. Vreugde - "Moge mijn kinderen vervuld worden met vreugde, gegeven door de Heilige Geest.
(1 Thess 1:06).

18. Doorzettingsvermogen - "Heer, leer mijn kinderen doorzettingsvermogen te hebben in alles wat ze doen, en help hen vooral met volharding de wedloop te lopen die voor hen ligt. " (Hebr. 12:1)

19. Nederigheid - "God, laat alstublieft in mijn kinderen de mogelijkheid groeien om ware nederigheid tonen jegens allen." (Titus 3:2)

20. Mededogen - "Heer, alstublieft kleedt mijn kinderen met de deugd van mededogen." (Kol. 3:12)

21. Verantwoordelijkheid - "Geef dat mijn kinderen eigen verantwoordelijkheid zullen leren, en dat ieder van hen zijn eigen last zal kunnen dragen. " (Gal. 6:5)

22. Tevredenheid - "Vader, leer mijn kinderen het geheim van tevreden te zijn in elke situatie, door Hem die ons kracht geeft " (Filippenzen 4:12-13)

23. Geloof - "Ik bid dat geloof kan groeien en zal wortelen in de harten van mijn kinderen en dat ze door het geloof mogen verkrijgen wat U aan hen beloofd heeft. " (Lucas 17:5-6;. Hebr 11:1-40)

24. Een dienend hard - "God, help mijn kinderen harten te ontwikkelen als die van een knecht, dat zij kunnen dienen met heel hun hart, alsof ze U (be)dienen Heer en niet de mensen. " (Ef. 6:7)

25. Hoop - "Mag de God van de hoop geven dat mijn kinderen zullen overvloeien van hoop, door de kracht van de Heilige Geest. " (Rom. 15:13)

26. Bereidheid en het vermogen om te werken - "Leer mijn kinderen, Heer, om hun werk op waarde te schatten en te werken met heel hun hart, alsof ze werken voor de Heer en niet voor mensen. " (Kol. 3:23)

27. Passie voor God - "Heer, alstublieft geef mijn kinderen een ziel, dat U zal volgen, dat ze zich met passie aan U zullen vasthouden. " (Ps. 63:8)

28. Discipline - "Vader, ik bid dat mijn kinderen door vermaning en discipline een goed leven zullen krijgen en dat ze zullen doen wat goed,rechtvaardig en eerlijk is. "
(Spreuken 1:3)

29. Bidden - "Geef Heer, dat het leven van mijn kinderen zal worden gekenmerkt door gebed en dat ze zullen leren om in de Geest te bidden onder alle omstandigheden en met allerlei gebeden. " (1 Thess. 5:17)

30. Dankbaarheid - "Help mijn kinderen hun levens altijd vol dankbaarheid te leven en altijd God de Vader te danken voor alles, in de naam van onze Heer Jezus Christus. " (Ef 5:20;. Col 2:7)

31. Een hart voor de zending - "Heer, help in mijn kinderen een verlangen te laten groeien om Uw glorie te vertellen aan de (heidense) volken, Uw machtige daden te verkondigen aan de mensen." (Ps. 96:3)Vertaald van www.reviveourhearts.com

4 opmerkingen:

 1. Hoi Marjolein,

  Wat een prachtige blog heb je! Ik heb 'm deze week pas ontdekt, maar je hebt me het laatste duwtje gegeven om ook een blog te starten. Graag zou ik deze karaktereigenschappen een keer willen plaatsen. Vind je het goed als ik ze overneem van je? Ik zal vermelden dat ze van jou blog komen. Ik hoor het graag!

  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mirjam!

  Bedankt voor je compliment! Natuurlijk mag je het overnemen, maar vermeld dan ook de 1e bron reviveourhearts.com Wat leuk dat je ook een eigen blog gaat beginnen. Waar wil je over gaan schrijven?
  Ik zag je profielfoto en toen ik je man zag in combinatie met de achternaam, dacht ik in hem een broer van Marco te zien of niet? Ik heb met Marco en José op de pabo gezeten.

  Hartelijke groet en Gods zegen gewenst in alles,

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marjolein,

  Bedankt! Ik zal de bron erbij vermelden.
  Ik heb helemaal zin om het blog bij te gaan houden :), zie: http://geloof-huwelijk-gezin.blogspot.nl/. Ik moet het allemaal nog een beetje leren en ontdekken, maar het komt vast goed. Tips zijn in ieder geval welkom!
  Hoe kan ik bijvoorbeeld jou volgen? Ik heb je nu in een blogrol staan, is dat de enige manier? Haha, ik voel me net een stagaire ;).

  Klopt inderdaad dat Johan een broer is van Marco. Grappig, dan heb je ook nog met mij op de pabo gezeten, want ik zat een jaar boven hen :). Hoe ben jij aan Heartcry gelinkt? Je verwijst een paar keer in je blog, vandaar de vraag.

  Zegen, ook in je zwangerschap, het blijft zo'n bijzonder wonder!

  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mirjam,

  Bedankt voor je reactie! Ik ga gauw je blog eens opzoeken hoor. Je kunt mij volgen door te drukken op toevoegen op je startpagina en dan kun je kiezen of je me openbaar volgt of anoniem. Ik zou als ik jou was alle opties/links aanklikken en kijken of je het kunt gebruiken in je blog. Je kunt ook met je vragen terecht bij de gesloten facebookgroep: christelijke webloggers.

  Zat jij een jaar boven mij dan heb je misschien wel in de klas gezeten met Madeleine de Haan en Annemarie Verhage of Lentine Eshuis? Daar heb ik mee op kamers gezeten en we zijn (gelukkig ;-)) nog steeds vriendinnen.

  Wil je Marco en José de hartelijke groeten van me doen als je ze weer ziet?

  Wij zijn een aantal keer naar een conferentie van heartcry geweest en luisteren soms naar online preken via Heartcry en we volgen met een deel van onze gemeente het boek 'Geestelijke groei'.

  Zwanger mogen zijn is inderdaad een grote zegen. We genieten er ook vol dankbaarheid van!!

  Hartelijke groet en Gods zegen in alles toegewenst en als je vragen hebt, stel ze gerust!

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs