19 juli 2011

Wachten op God

We wachten allemaal weleens ergens op. Wachten kan moeilijk zijn, vooral als je wacht op een antwoord van God. Of als je wacht op je kindje uit Taiwan, zoals mijn zus. Als je wacht totdat het einde van de studie eindelijk daar is, zoals mijn man. Als je wacht op een nieuwe toekomst, een nieuwe gemeente, zoals ons gezin. Waar wacht jij op? Wacht je op genezing? Wacht je op een kindje? Wacht je op een financieel wonder? Wacht je op herstel van je huwelijk?Wat vraagt God eigenlijk van ons als we wachten op Hem?

God laat ons vaak ‘groeien’ tijdens moeilijke periodes in ons leven. We moeten proberen Hem juist te prijzen in moeilijke omstandigheden. We moeten niet vertwijfeld gaan schelden, ruzie maken, zelfmedelijden hebben, maar in de meest moeilijke periodes van wachten op God mogen we Hem prijzen om wie Hij is en wat Hij heeft gedaan in ons leven en wie Hij voor ons zal zijn in de toekomst.

Wat doe jij terwijl je wacht op God? Klaag je of dank je onder ALLE omstandigheden? Heb je de hoop opgegeven of vertrouw je dat jouw leven Gods plan is en Hij een goede toekomst voor je op het oog heeft? Heb je er vrede mee dat God de controle over alle dingen heeft?

Wat het ook is waar je op wacht, dien God met blijdschap en dien Hem in GEHOORZAAMHEID.

Wanneer anderen zien hoe we in moeilijke omstandigheden blijven vertrouwen en hopen op God en ze zien onze vrede en berusting in de situatie, dan gaan ze zich afvragen hoe we zo’n vrede kunnen hebben en worden ze nieuwsgierig naar Hem die ons in alle omstandigheden kracht en vrede wil geven. Dat is ons getuigenis naar deze wereld. We gaan misschien door het vuur, maar God is bij ons. Hij laat ons nooit alleen en gaat met ons mee door het vuur van de beproeving.

Dit wachten op God is mooi weergegeven in een lied van John Waller- While I’m waiting van de film ‘Fireproof’ (Deze film is een ├ęchte aanrader!)

I'm waiting
I'm waiting on You, Lord
And I am hopeful
I'm waiting on You, LordThough it is painful
But patiently, I will wait

I will move ahead, bold and confident
Taking every step in obedience

While I'm waiting
I will serve You
While I'm waiting
I will worship
While I'm waiting
I will not faint
I'll be running the race
Even while I wait

I'm waiting
I'm waiting on You, Lord
And I am peaceful
I'm waiting on You, Lord
Though it's not easy
But faithfully, I will wait
Yes, I will wait


I will serve You while I'm waiting

I will worship while I'm waiting

I will serve You while I'm waiting

I will worship while I'm waiting

I will serve you while I'm waiting

I will worship while I'm waiting on You, Lord


Bericht geschreven n.a.v. een blogbericht op www.raisingmightyarrows.com

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi stukje! Hoe moeilijk is dat wachten op God! Maar inderdaad als we t met blijdschap doen, wordt wachten misschien wel een feest. Had t even nodig en ga kijken of t lukt...Bedankt voor je bemoediging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie Ella, Gods zegen toegewenst!

   Verwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs