10 oktober 2011

Stormie Omartian- De kracht van biddende ouders


Wat ben ik blij dat ik dit boek van Stormie Omartian heb gekocht. Het is een praktisch boek vol richtlijnen hoe je gericht voor je kind kunt bidden (incl. voorbeeldgebeden). Juist in deze tijd waarin er zoveel op onze kinderen afkomt aan gevaren, verleidingen etc. is gebed ongelooflijk belangrijk. Het boek is onderverdeeld in 31 hoofdstukjes en dus ook 31 voorbeeldgebeden. Een gebed voor elke dag zeg maar. Ook staat er achterin het boek een lijst met korte voorbeeldgebeden voor kinderen die al het huis uit zijn.

Op de achterkant van het boek staat:

Kinderen hebben is kinderen loslaten. Je denkt dat ze van jou zijn, maar dat is niet zo. Het zijn zelfstandige persoontjes en ze worden steeds zelfstandiger.

Je wilt hen voor alle kwaad behoeden, maar dat kan niet. Het leven is nu eenmaal vol risico's. Deze spanning tussen beschermen en loslaten kan ouders wel eens teveel worden. Ze zoeken wijsheid in boeken, tijdschriften en tv-programma's. Gelukkig is er nóg een mogelijkheid: bidden voor je kinderen. Daarmee zoek je hulp en bescherming bij God, die precies weet wat je kind nodig heeft omdat Hij de Maker is. Stormie Omartian voelde zich, als jonge moeder, onbekwaam om haar kinderen voor te bereiden op het leven. En dat werkte verlammend. In haar nood riep ze tot God en kreeg antwoord. Hij leerde haar dat ze haar kinderen niet zómaar moest loslaten, nee, ze mocht hen aan Hem overgeven en erop vertrouwen dat Hij voor hen zou zorgen. Maar Stormie moest wel voor hen blijven bidden. En dat deed ze.

Een voorbeeld gebed uit het boek, Dag 9:

Heer, ik bid U dat .... zal verlangen naar steeds meer van U. Geef haar een verlangen naar Uw nabijheid, naar een persoonlijke omgang met U in gebed, lofprijzing en aanbidding. Geef haar een verlangen naar de waarheid van Uw Woord en een liefde voor Uw geboden en Uw wegen. Leer haar om te leven vanuit het geloof, onder de leiding van de Heilige Geest. Laat zij beschikbaar mogen zijn om te doen wat U van haar vraagt. Laat zij zich zo bewust mogen zijn van de volheid van de Heilige Geest in haar, dat zodra zij zich op de een of ander wijze uitgeput voelt, ze onmiddellijk naar U toe zal rennen om vernieuwd en verfrist te worden. Ik bid dat haar hart nooit van U zal afwijken en dat zij een afkeer zal krijgen van alles wat u niet welgevallig is en zich tegen U verzet. Laat alles wat ze doet en elke keuze die ze maakt, gekleurd mogen worden door een diepe liefde en eerbied voor U. Help haar om de gevolgen van haar keuzes te begrijpen en te beseffen dat een leven dat door haar vleselijke natuur wordt aangestuurd de dood tot gevolg zal hebben. Laat het zo mogen zijn dat zij niet eigenzinnig is, maar ontzag heeft voor de Heer en het kwaad uit de weg gaat. (Spreuken 3:7). Ik bid dat zij betrouwbaar, integer, verantwoordelijk, bewogen, fijngevoelig, liefdevol en mededeelzaam zal zijn tegenover anderen. Bevrijd haar van alle trots, luiheid, laksheid, egoïsme of vleselijke begeerten. Ik bid dat zij een gewillige en gezeglijke geest zal hebben die 'ja' zegt tegen de dingen van U en 'nee' tegen de dingen van de wereld. Sterk haar om onwrikbaar vast te houden aan haar overtuigingen. Ik bid dat zij altijd het verlangen zal hebben om een actief lid te zijn van een christelijke gemeenschap die vasthoudt aan de waarheid van Uw Woord en de kracht van aanbidding, gebed en onderricht, onder leiding van de Heilige Geest. Schrijf Uw wetten in haar hart, zodat zij altijd overtuigd mag zijn van de goedheid van Uw opdrachten. Leer haar biddend te luisteren naar Uw stem. Ik bid dat haar relatie met U nooit lauw, onverschillig of oppervlakkig zal worden. Houd het vuur van Uw Heilige Geest altijd brandend in haar hart, zodat zij altijd zal verlangen naar de dingen van U.

Gelukkig wie Zijn richtlijnen volgen, Hem zoeken met heel hun hart Psalm 119:2 


3 opmerkingen:

 1. Het lijkt me een prachtboek, waar je echt wat aan hebt.
  Wat zouden we zijn zonder het gebed.
  Het geeft altijd zoveel troost om te weten dat God altijd luisterd.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt een beetje op de boeken 'de kracht van een biddende vrouw/man' Echt gaaf dat er zulke boeken zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een geweldig boek. Ik heb hem al vele malen 'doorgebeden'. Elke keer pak ik hem er weer bij.
  Ik kan hem iedereen aanraden.
  Onlangs heb ik ook haar nieuwe boek 'De kracht van biddend Bijbellezen' gekocht. Dat is ook een aanrader. Van mij mag deze schrijfster nog vele boeken uitgeven.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs