Een heerlijke variatie op de gewone boterkoek. Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar hij is superlekker.
Je maakt eerst het deeg voor een gewone boterkoek
125 gr. boter (ik smelt de boter meestal even in de magnetron)
125 gr. bloem
125 gr. basterdsuiker
1/2 losgelopt ei voor het deeg
evt. citroenrasp, snufje zout, beetje kaneel, zakje vanillesuiker
Doe het deeg in de ingevette vorm
Strooi wat gewelde rozijnen over het boterkoekdeeg. Schil appels en snijd de appels in dunne plakjes. Leg de plakjes appel over de rozijnen heen (evt. dakpansgewijs) totdat alles bedekt is met appel. Strooi een laagje kaneel en een laagje bruine suiker over de appel heen en bak de appelboterkoek ong. 30/45 in de oven. Laat afkoelen.
Breng 200 ml. appelsap aan de kook. Meng een zakje' taartina' taartgelei (dr. oetker) met 2 lepels appelsap en giet bij de kokende appelsap. blijf voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur, laat de gelei iets afkoelen en giet over de appelboterkoek.
Geniet van het overheerlijke resultaat!!

Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Voor mijn verjaardag heb ik het boek 'Liefde en Respect' van Emerson Emmerichs gekregen. Het boek stond al langere tijd op mijn lijs...
-
Sally Clarkson (van het boek 'De roeping van het moederschap' ) heeft samen met haar dochter een nieuw boek geschreven: 'Th...
-
Je kunt tegenwoordig geen krant of magazine lezen of het gaat over onthaasten en minimaliseren. Dat is blijkbaar een belangrijke behoefte d...
-
Deze 'Opstandingsbroodjes' heb ik vorig jaar ook gemaakt en ik zag ze dit jaar ook op deze blog weer (klik voor foto's op de l...
-
Zo vlak voor valentijnsdag leek me het goed weer eens te bloggen over het huwelijk. Ik heb jullie eerder al eens gewezen op het boek 'Li...
Nou het klinkt in ieder geval heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenGroeten Herma
Dank je wel, lijkt me lekker!
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik zeker uitproberen. Bedankt !
BeantwoordenVerwijderenOok ik ga dit zeker maken, mmm
BeantwoordenVerwijderenDank-je-wel...