30 januari 2012

Heerlijke, dikke, romige tomatensoep...

Een heerlijk recept voor een stevige, romige tomatensoep a la Marjolein ;-) Een absolute favoriet hier thuis, vaak gecombineerd met een gevuld stokbroodje.

                                             (afbeelding van google.nl)

Recept voor 8 personen

Nodig:

5 groentebouillonblokjes
vermicelli (van de lidl, die is extra dik)
bloem
ui en soepgroenten
1,5 liter gekookt water
pakje gezeefde tomaten (verse tomaten zijn natuurlijk nog lekkerder, maar dit is makkelijker...)
pakje slagroom
bieslook
sambal
peper
rundergehakt (ong. 250 gram)
gehaktkruiden
2 eetlepels maizena

Snijd de ui en andere soepgroenten in kleine stukjes en verhit een scheutje boter in je soeppan. Bak de groente glazig in de boter en strooi er dan 1 a 2 eetlepels bloem overheen (ligt eraan hoeveel soepgroenten je hebt) Roer het goed door. Gooi er dan 1,5 liter gekookt water bij en 5 groentebouillonblokjes. Laat het even koken en doe dan de gezeefde tomaten erbij. Meng het rundergehakt met wat gehaktkruiden (niet teveel, de soep is al aardig zout door de bouillon) en draai er balletjes van. Doe de balletjes in de hete soep en voeg daarna een pakje slagroom toe. Laat het weer een poosje koken en voeg dan flink wat peper toe en een theelepel sambal. (Het wordt hierdoor geen hele pittige soep, maar geeft de soep juist een heerlijke smaak) Doe daarna de vermicelli in de pan en laat het geheel 10 minuten koken. Doe 2 eetlepels maizena in een kommetje en meng met een beetje water. Gooi dit mengsel erbij en laat nog 5 minuten koken. Daarna zet ik meestal het gas uit en laat de soep een middag 'rusten'. Daar wordt hij nog lekkerder van, vind ik. Dien de soep warm op en strooi er wat gesneden bieslook overheen.

Eet smakelijk!

9 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Veel lekkerder dan uit een pakje! Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit...Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We hebben gisteren jouw soep gegeten en we vonden het heerlijk.Ik geniet van je blog en lees het regelmatig.
    Bedankt voor alle tips.
    Vriendelijke groet Margreeth

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb de pruik van mijn vrouw opgezet en de benen onthaard en ik neem aan dat ik nu even op je weblog mag. Nou over dat ontharen van benen, in mijn Bodybuildingtijd moest dat voordat je op het podium mocht met de wedstrijden. Wat dat met tomatensoep te maken heeft? Tja goede vraag! Ehh niets maar het schoot me zo maar uit de vingers. Aangezien ik altijd kook ben ik altijd in voor iets nieuws dus blij met je soep, zolang het hier maar niet in de soep loopt. Ik ben gek op sambal maar mijn vrouw kijkt zeer bedenkelijk als ik het in de gerechten verwerk, dus wordt het achteraf toevoegen geblazen en dan maar met zweet op je voorhoofd smullen.
    Hier onwijs veel sneeuw en hoe is het daar bij jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi,
    Je recept leek me heerlijk en heb hem gisteren gemaakt.. Het smaakte heel goed maar was toch benieuwd naar de hoeveelheid gezeefde tomaten en slagroom. Ik had nu 500 gram gezeefde tomaten en 250 gram slagroom gebruikt.
    Alvast bedank!
    Gr Lidia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Lidia,

    Inderdaad moet je 500 gram gezeefde tomaten gebruiken en 250 ml slagroom. Fijn dat de soep lekker was! Groetjes Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijke soep! Kids blij, evenals manlief :-)
    En een heerlijk gevuld stokbroodje, alleen kan ik daar nu het recept niet meer van vinden? Weet jij zo waar het staat?
    Mooie site heb je ook. Complimenten!
    Groetjes Monika uit Brabant

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-