24 januari 2012

wat je met stenen al niet kunt doen...

Ik zag op de blog van Joy een leuk idee voor een mooie decoratie. Ze had een schaal op tafel staan met schelpen en stenen. Op de stenen had ze met een zwarte stift dingen geschreven die het komend jaar voor haar belangrijk zullen zijn zoals: Vrede, Genade, Rust, Een sfeervol huis ed.

Zoiets kun je natuurlijk zelf ook maken. Je kunt het per seizoen anders decoreren. Nu het winter is kun je bijvoorbeeld een schaal op tafel zetten met dennenappels, kaneelstokjes, gedroogde schijfjes sinaasappel en daar tussen gekleurde stenen met iets moois erop. Bijvoorbeeld de vruchten van Geest (galaten 5:22). In het midden van de schaal kun je dan een mooie kaars zetten.

Heb jij nog leuke decoratieve ideeën? Deel ze met ons!

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee! Ziet er leuk uit.
  Over enige tijd is het weer Pasen en in de week die daar aan vooraf gaat hebben wij als gezin ( toen de kinderen nog wat kleiner waren) altijd een soort 'paastafel' gemaakt met allerlei voorwerpen die te maken hebben met de Stille week (de week voor Pasen). Het is jammer dat ik geen foto kan laten zien maar misschien krijgen jullie er een beeld bij als je op Google 'van Palmpasen tot Pasen' intypt. Zie ook op deze website http://www.gkvpn.nl/attachments/article/225/VanPalmpasentotPasen.pdf

  Het is wel zwart wit, maar dit kun je natuurlijk zelf leuk in kleuren maken.
  Ken je ook de website www.bijbelinbeel.blogspot.com? Hier staan ook veel ideeën om met kinderen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee!
  En wat een mooi idee van Wendy, zo'n paastafel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Wendy: Bedankt voor de leuke ideeën! Daar ga ik zeker mee aan de slag! Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze blog is speciaal voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in God! En wat moeten wij mannen dan? Maar buiten blijven? Haha. Grapje hoor ik kies wel eieren voor mijn geld maar mooi is “tie”….

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee zeg die stenen, mooi! Decoratie en bezinning in één. Ik heb ooit eens ergens een steentje gehad tijdens een workshop over mensen aan de onderkant van de samenleving: zwervers, weeskinderen, prostituees enz. Dat steentje heeft jaren in mijn boekenkast gestaan, als ik het zag dacht ik aan die mensen en bad voor hen. Ik zal 's kijken waar 't is.

  Net moest ik bij het bekijken van de stenen denken aan het volk Israël dat gedenkstenen oprichtte. Bijvoorbeeld: Ebenhaezer: steen van hulp. Het lijkt me mooi bijzondere gebeurtenissen/gebedsverhoringen samen te vatten in één (of een paar) woord(en) en die op een steen te schrijven. Dan heb je op een gegeven moment een schaal met gedenkstenen...!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee, Marie-Louise! Groetjes marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig, vooral die gekleurde stenen. Ik ben al lang op zoek naar grote doorzichtige glazen stenen. Enig idee waar ik ze zou kunnen kopen? Wilde zoiets als hierboven doen voor mijn bruiloft ipv een gastenboek. Tips zijn zeker welkomg. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs