11 januari 2012

Boekentips voor Bijbeltijd met de kinderen

Mijn man ik waren pas samen een dagje weg naar Gouda en als we daar zijn willen we altijd even langs bij boekhandel Smit (onder de Sint Jan). Ook nu hebben we weer prachtige boeken gekocht. Onder andere een prachtige kinderbijbel van de IBB. Hij heet: Gezinsbijbel NT, luister-, denk- en doebijbel. Een prachtige kinderbijbel vol met mooie platen, verhalen, opdrachten, knutsels, weetjes en ook wordt er elke dag aandacht geschonken aan een belangrijke karaktereigenschap, zoals bescheidenheid, gastvrijheid ed.
Myrthe vindt het een prachtige Bijbel en ook zelf vind ik dit echt een aanwinst voor onze gezamelijke bijbeltijd. We leren deze week bijvoorbeeld de vruchten van de Geest uit ons hoofd (Galaten 5:22) en dan staat er achterin deze gezinsbijbel allerlei raadseltjes over de vruchten van de Geest. Ze geven dan een korte beschrijving van bijv. vriendelijkheid en dan moet je raden om welke vrucht van de Geest het gaat. Ook gaan ze diep in op de Wapenrusting van de gelovige (Efeze) en nog meer van dat soort belangrijke Bijbelse onderwerpen. Erg leuk!


Ook heb ik een catechismusboekje voor kinderen gekocht. Ik was al lang naar zoiets op zoek en was blij het hier te vinden. Tijdens bijbeltijd lezen we met elkaar dan een paar vragen en antwoorden door van deze catechismus en soms bespreken we het antwoord met elkaar. Een voorbeeld vraag is dan: 'Wat is jouw enige troost?' Antw: 'Dat ik van de Heere Jezus ben.' of 'Wat heeft Hij voor jou gedaan?' Antw: 'Hij heeft voor al mijn zonden betaald.' of  'Wat wil de Heere Jezus?' Antw. 'Dat ik Hem liefheb.'
Ik vind het een waardevol boekje, zeker voor bijbeltijd omdat je zo je kinderen kennis bijbrengt en ook erg belangrijke geloofszaken op een begrijpelijke manier samen kunt bespreken.

6 opmerkingen:

 1. Hallo, ik volg al een tijdje je blog en vind het echt enorm opbouwend om je stukjes te lezen. Mooie tip nu van die gezinsbijbel, ik was nl. Al een tijdje op zoek naar zoiets, waar je iets meer interactie hebt met elkaar tijdens het lezen.
  Bedankt dat ik dit mee kan volgen.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Dineke,

  Bedankt voor je reactie en je complimenten!!

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets zo belangrijk als een goede kinderbijbel!
  Ik geniet nu nog steeds als ik bij mijn ouders eet en mijn vader leest uit de kinderbijbel waar wij vroeger uit werden voorgelezen.
  Het blijft je zo bij als kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed! Is het boekje over de cathechismus ook een bruikbaar voor kindjes onder de 7?

  Groetjes,
  Lena

  Wat heerlijk trouwens om je zo gedragen te weten, daar kan niets tegen op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee Lena,

  Alles goed met jullie?
  Ik gebruik het boekje nu voor Myrthe en die is 4. Je kunt niet alle vragen bespreken, maar de meeste vragen zijn vrij eenvoudig en die kun je ook goed uitleggen. We zijn erg blij met dit boekje!

  Groetjes marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superfijne tips weer, Marjolein!

  Ik shop veel op gospel.nl en dat vind ik ook een fijne site. ( bijkomend voordeel is dat ik de deur er niet voor uit hoef ;))Je betaalt 1,95 aan verzendkosten per bestelling, dus dat is niet veel. Je ontvangt vaak niet alles tegelijk, maar daar zitten geen extra kosten aan vast. Leuk om te weten toch?
  Liefs!! Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs