06 februari 2012

Hoe lieflijk zijn de voeten...

Romeinen 10: 13-15 Want ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zal zalig worden. Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt? En hoe zullen zij prediken, als zij niet gezonden worden? Zoals geschreven staat: Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die vrede verkondigen, van hen die het goede verkondigen!


De afgelopen week is mijn man bevestigd als predikant van een gemeente. Het was een bijzondere dienst. Indrukwekkend bijzonder. Hoe groot en genadig is God, dat Hij in Zijn Reddingsplan, in Zijn Koninkrijk zwakke mensen wilt gebruiken om Zijn genade en trouw te verkondigen. Dat Hij nog steeds werkt met Zijn Geest en mensen roept om het Evangelie te brengen.

Hier wordt mijn man de handen opgelegd door een aantal predikanten onder een geopende Bijbel

Toen ik vandaag stille tijd had en nadacht over het bovenstaande Bijbelvers (wat in het bevestigingsformulier werd genoemd en sindsdien in mijn hoofd is blijven hangen...) dacht ik hoe kostbaar in Gods ogen de evangelisten, herders en leraren en alle verkondigers van de Blijde Boodschap zijn. God roept ze, vormt ze, vult ze en zij hebben de verantwoordelijkheid om Zijn Woord in alle waarheid en getrouwheid naar de gemeente toe te brengen.

En wat heb ik dan ook een grote verantwoordelijkheid gekregen. Niet persé om het zijn van een predikantsvrouw, dan wel om heel goed te zorgen voor deze herder en leraar waar ik mee getrouwd ben. De belangrijkste taak voor mij als predikantsvrouw (en dat geldt ook wel voor ieder ander huwelijk) is dat ik mijn man respecteer, help, bemoedig, voor hem zorg, waar nodig advies geef, voor hem bidt, hem ondersteun waar ik kan. Zodat hij zijn belangrijke taak, die hij van God zelf heeft gekregen, goed uit kan voeren. 
12 opmerkingen:

 1. Heel veel Zegen toegewenst voor jullie allebei nu je man bevestigt is en jullie samen in de gemeente mogen gaan werken!

  Ben je al een beetje gewend in je nieuwe huis?
  Of ben je nog niet verhuisd?

  Groetjes,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marjolein, wat een prachtig stukje. Het is waar wat je schrijft over je man. Hem respecteren, helpen, bemoedigen, voor hem zorgen, waar nodig advies geven, voor hem bidden, en hem ondersteun waar nodig, is zo ontzettend belangrijk! Zo kan hij juist zijn werk goed uitvoeren en kun je hem in alles tot steun zijn.
  Heel veel zegen toegebeden voor jullie samen en jullie gezin de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijke gefeliciteerd met de bevestiging van je man.
  Een hele verandering in jullie leven.
  Mijn man is in 2010 bevestigd. Hij wil trouwens graag weten wat het achtergrondmuziekje is.
  Groeten,
  Ada (stille meelezer)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb inmiddels van verder naar beneden gerold en het muziekje gevonden...
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met de bevestiging van je man! Ik wens je heel veel vreugde om die vrouw voor hem te zijn, die hij nodig heeft. Gelukkig hebben we een machtige Helper!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben via een ander blog aan jou blog gekomen, en ik vind dat je mooi schrijft. Ook dit is weer een prachtig stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat indrukwekkend allemaal!
  Gods zegen voor jullie als gezin toegewenst.

  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met de benoeming/intrede van je man en Gods zegen toegewenst op zijn werk, voor jou als Dominees vrouw en jullie gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Marjolijn,

  Ik lees in stilte mee met je blog en lees nu dat je man bevestigd is.
  Op FB lees ik net waar jullie mogen gaan arbeiden in Zijn Koninkrijk, veel heil en Zegen gewenst samen!
  Achteraf heb ik het in de krant gelezen, maar wist niet dat jullie dat waren... wij behoren tot hetzelfde kerkverband...

  Een hartelijke groet,
  @Let

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gods zegen voor jullie allebei in deze eerste gemeente! Ben benieuwd of hij ooit bij ons komt preken. We zijn momenteel vacant, dus wie weet...
  Ik geniet erg van je stukjes en de achtergrondmuziek!

  hartelijke groet,
  Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ontroerend mooi stukje! Ik wens dat ik ook zo achter mijn eigen man mag staan...want dat blijft iets om dagelijks werkzaam aan te zijn. Gelukkig hebben we een geduldig en liefdevolle Heere, die ons ook daarin alles wil geven wat we nodig hebben.

  Ik wens jullie beiden heel veel zegen, rust, liefde, wijsheid in deze nieuwe taak. Van de zondagen wordt genoten. ( Niet alleen door mij, maar ook door anderen. ik hoor via via bemoedigende berichten over de prediking! Mensen worden geraakt! )

  Liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marjolijn, hoe ervaar je het om vrouw van een voorganger/oudste/dominee te zijn. Ik lees je blog met plezier. Schrijf je nog verder.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs