07 februari 2012

Ongelooflijk mooi....en er is niemand die het opmerkt

De Washington post (krant) heeft in 2007 een experiment uitgevoerd. Ze lieten een wereldberoemd violist spelen  op een metrostation in Washington D.C., namelijk Joshua Bell.

Deze violist is zo beroemd, dat je voor een kaartje van een concert van hem al gauw zo'n 100 euro betaald. Hij heeft een viool van 3.5 miljoen euro en staat dagelijks voor volle zalen te spelen.

Op het metrostation speelde hij een muziekstuk wat hij ook speelt tijdens zijn concerten met zijn peperdure viool en....niemand luisterde. Niemand! Iedereen liep gehaast door. Alsof ze de schoonheid van de muziek niet wilden horen. Alsof ze alleen oog en tijd voor zoiets hebben als het veel geld kost en als het in een duur theater is.

Soms blijft er iemand even staan, maar loopt dan door naar de metro. Sommige mensen gooien geld in zijn hoed (totaal 32 euro opgehaald) maar lopen door terwijl ze het geld erin gooien. De enigen die het echt interessant vinden zijn kinderen, maar die worden door hun ouders gehaast meegesleurd.

Wat leven in een gekke maatschappij, wat is er weinig oog meer voor schoonheid, muziek, poëzie, boeken, kunst en voor de Schepper van dat alles.

Door al ons gehaast, missen we de prachtigste dingen van het leven!!!!! 


Bekijk hieronder het youtube filmpje van dit gebeuren en daaronder heb ik een prachtig lied van Brian Doerksen en laat de schoonheid van de schepping maar in alle rust op je inwerken...het is het waard!


4 opmerkingen:

 1. Schitterend! Dat is het eerste woord dat in me opkomt na het zien van het laatste filmpje.
  Mooie blogpost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor dit interessante schrijfsel. We leven idd in een gekke wereld. Maar er staat er Eén boven.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig dat kinderen er wel naar willen luisteren! We zouden moeten zijn als kinderen (zoals ook staat in de Bijbel vwb het evangelie). zie de (onopvallende) muziek als het evangelie... jammer dat het verlangen hiervoor uit veel mensen op de achtergrond raakt door de gehaastheid van de maatschappij! Goede post hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Adembenemend, dat tweede filmpje. Soms is alleen maar kijken en luisteren weer voldoende om je ogen naar Hem te richten. Hij spreekt nog door zoveel dingen, en dan schaam ik me hoe vaak ik het (niet meer) zie. Dank je wel dat je dit wilde delen.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs