09 februari 2012

Heerlijke kip-spitskool-ovenschotel en bananenyoghurt van gastblogger Daniëlle

Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Misschien is dit recept (van gastblogger Daniëlle)  een goed idee:

Kip-spitskool-ovenschotel














Voor ongeveer 4-5 personen:


Je hebt nodig:

Braadboter
3 flinke kipfilets
1 ui
500 gram spitskool (gesneden)
1 – 1 ½ kilo aardappels
Kaas
Kipkruiden
Zout
Evt. andere kruiden naar smaak (bijv. kerrie)

Schil de aardappels en kook deze in 20 minuten gaar. Stamp ze tot puree en meng dit met een scheutje warme melk, klont boter (tot het lekker smeuïg is), zout, een beetje kerriepoeder en evt wat tuinkruiden.
Snijd de spitskool in kleine reepjes en leg deze even kort in kokend water. ( 30 seconden is al genoeg)
Snijd de kipfilets in kleine stukjes, bestrooi ze met kipkruiden ( ben ik vaak wel wat royaal mee) en braad deze in braadboter goed gaar.
Voeg op het laatst een gesneden ui toe en bak deze kort mee.
Voeg hierna een klein kopje water toe.
Giet het kip-ui mengsel incl het vocht( de jus) in een ingevette ovenschaal.
Verdeel hieroverheen een laagje van de spitskool. Strooi over dit laagje wat geraspte kaas.
Daarna weer een laagje spitskool en weer een laagje kaas. Daaroverheen de aardappelpurree en een dun laagje paneermeel.

Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven. 45 minuten op 200 graden.
Eet smakelijk!!

En daarbij erg lekker als toetje: 

Bananenyoghurt


Voor 4-5 personen

Nodig:

3 a 4 bananen
Versgeklopte slagroom
Yoghurt ( ¾ liter ongeveer)
suiker

Snijd de banaan in plakjes. Doe deze in een grote schaal/kom en giet daar yoghurt bij. Zorg dat het niet een te dunne massa is. Daarna -geklopte!!- slagroom toevoegen. Naar smaak suiker toevoegen.

En smullen maar!

Liefs Daniëlle


2 opmerkingen:

  1. Dat ga ik vanavond proberen! ben niet zo'n kookwonder en het is na zoveel werk zo snel op, maar wie weet, is het een blijvertje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga het ook proberen, het is nu niet het spitskoolseizoen!
    Dus bewaar ik dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs