13 februari 2012

De moderne mens terug naar het kleine huis op de prairie...

Heb je er ooit wel eens aan gedacht hoe het zou zijn, als je 150 jaar terug in de tijd zou mogen gaan? Hoe het zou zijn om te pionieren zoals de Ingalls-familie van het 'Kleine huis op de prairie'? Hoe het zou zijn om in zo'n romantisch klein houten hutje te wonen met het hele gezin? Je eigen brood te bakken en je eigen kippetjes te houden?

In 2001 zijn drie moderne Amerikaanse gezinnen afgereisd naar de prairie van Montana, USA en zijn daar gaan pionieren, zoals ze dat 150 jaar terug deden. Ontzettend interessant om deze documentaire te bekijken en te beseffen hoe hard het leven toen was en hoe goed we het nu hebben met onze luxe en comfort. Ik zou toch niet graag in die tijd hebben geleefd. Tegelijk hadden ze in die tijd hele hechte familierelaties en dat zie je in de documentaire ook weer terug, dat is mooi om te zien.

Bekijk deze boeiende documentaire over de moderne mens terug in de pionierstijd:

Frontier House

3 opmerkingen:

  1. Oh die ga ik zeker bekijken! Bedankt voor de tip! Ik speelde de verhalen vroeger altijd na met mijn barbies haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Echt iets om vanavond te gaan bekijken. Ik vraag me altijd af wanneer ze mij eens een keertje bellen om mee te doen aan zo'n project ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dan te weten dat erin oost Europa nog mensen zijn die nog groten deels zo leven , eigen varken voor de slacht geen wasmachine , brood bakken enz. Voor ons westerlingen een onbekende wereld al hebben wij die manier van leven van die mensen leren kennen en ook de armoede die ze hebben in 2012 in Roemeniƫ door ons werk. Je waardeert dan des te meer wat je zelf hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs