04 april 2012

Tips tegen stress tijdens de stille week...

Wat zijn er rond de feestdagen toch altijd veel leuke activiteiten gepland. En bezinningsavonden. En paasvieringen op school. En....
Veel mensen hebben het tijdens de stille week zo druk, dat ze geen tijd meer hebben om stil te zijn. Om tijd te nemen voor de Heiland en Borg, Jezus Christus. Om zich te laten vullen met Zijn genade en Zijn kracht voor elke nieuwe dag. Vergeet niet dat Hij degene is voor Wie we het feest van Pasen vieren. Door Zijn opstanding hebben wij nu alle reden om dit belangrijke feest te vieren. Ervaar je ook stress deze week, dan heb ik hier een paar tips voor je. Vrij vertaald van womenlivingwell.org1- De traditie van het samenzijn als familie, het samen gedenken van het lijden en sterven  en de opstanding van Jezus Christus en het samen activiteiten doen zorgt voor veiligheid en liefde in je gezin. NIET de perfecte maaltijd. NIET de perfecte versieringen en NIET de perfecte kleding!

2- Zorg dat je met deze drukke feestdagen voor de boeg niet in de valkuil stapt om boos te doen tegen je man en kinderen. Wees liefdevol in je woordkeuze, zeker naar je man toe, want als jij een flinke uitbarsting hebt ('je helpt ook nooit', 'zo moet dat niet' etc.) is voor iedereen de vreugde van het paasfeest weg. Als er echt iets is waar je je aan ergert, vertel het dan in alle rust aan je man, zonder anderen erbij en vertel het liefdevol en opbouwend.

3- Zorg dat alles klaar staat voordat iedereen naar bed gaat. Zet tassen voor de kerk alvast klaar. Dek alvast de tafel voor het paasontbijt en zorg dat alle kleding klaar ligt, zodat de volgende dag soepel begint.

4- Zorg voor voldoende slaap. Ga op tijd naar bed en zet je wekker, zodat je eerder dan de rest van de familie op kunt staan en daardoor in alles voorloopt op je gezin.

5- Houd 's morgens stille tijd voordat je met al je activiteiten en drukte begint en zorg eerst voor jezelf (douchen, aankleden ed)

6- Bid en vraag of God je gezin deze belangrijke feestdag vrede en vreugde geeft in het hart. Soms gebeuren er juist op feestdagen dingen die niet fijn zijn bijv. iemand wordt ziek, of  je kind morst op de nieuwe kleding, of je schoonmoeder zegt iets naars of je eten mislukt. ONTHOUD dat het niet gaat om deze bijzaken. Laat satan je vrede niet wegnemen, maar vier met elkaar het feest van de opstanding in liefde, vrede en vreugde.

7-Vraag aan God hulp en kracht om zelf geduldig en liefdevol te reageren op iedereen.

Romeinen 14: 17 en 1917-Want het Koninkrijk van God bestaat niet uit eten en drinken, maar uit gerechtigheid en vrede en blijdschap in de Heilige Geest.
19-Laten wij dus najagen wat de vrede en de onderlinge opbouw bevordert.

3 opmerkingen:

 1. Mooie blog weer, Marjolein!
  Een stille meelezer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig Marjolein,
  Fijn dat je dat deelt met ons!
  Fijne en gezegende paasdagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe heb jezelf jullie eerste Pasen als predikantsgezin ervaren?

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs