18 april 2012

Leuke manier om je kinderen te leren in 1 keer te gehoorzamen

Het is belangrijk dat kinderen leren in één keer gehoorzaam te zijn. Zo zullen ze ook God meer gehoorzaam zijn en het bewaart hen voor ongelukken. Stel je voor dat je kind op een drukke weg afloopt en je kunt haar alleen nog tegenhouden door te roepen: 'Stop!' Wat als je kind dan niet heeft geleerd in één keer te gehoorzamen? Snap je het voorbeeld?

Een leuke manier om je kinderen te leren in één keer te gehoorzamen is door middel van een spelletje. Je laat je kinderen aan één kant van de tuin staan en je legt uit dat je hen gaat leren in één keer te gehoorzamen en dat ze beloont zullen worden als ze in één keer gehoorzamen. Dan draai je je om en de kinderen lopen zo snel mogelijk naar je toe. Je zegt (met een normale stem, niet schreeuwen) 'stop' en de kinderen blijven staan in de houding waar ze stonden, dus de één met een arm omhoog, de ander met een been in de lucht. Dit is echt grappig. Zo ga je door, totdat ze jouw bereiken. Als ze toch doorlopen als je stop roept moeten ze achter in de tuin weer opnieuw beginnen. Ieder die jouw bereikt en dus gehoorzaam heeft geluisterd krijgt een lekker snoepje. Speel het spel een paar keer. Succes!


2 opmerkingen:

  1. Dat is best heel belangrijk, zeker in situaties dat het levensgevaarlijk kan zijn. Leuke manier op te oefenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een variant op wat wij noemen: "Annemaria-koekoek!" (Annemaria... lang aanhouden en dan bij koekoek moeten ze stil staan). Dat spelletje vinden ze overigens niet zo heel makkelijk - als ik niet wat bewegingen door de vingers zou zien, zou er nooit eentje bij me aankomen, haha. Goede oefening. Ik houd bij de straat ook nogal eens mijn hart vast... Gelukkig hoeven ze geen gevaarlijke weg over te steken naar school.

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs