06 april 2012

Idee voor een originele Paastaart

Bij een feest hoort taart! Dus zo ook bij het Paasfeest. Meestal maak ik met de feestdagen zelf een lekkere taart, aangezien ik (vooral de laatste tijd) de prijzen van taarten in de winkels abnormaal vind en daarbij komt ook dat ik het leuk vind om te bakken en dingen uit te proberen.

Nu had ik voor de paasdagen een aantal taart-ideeën en die heb ik even aan mijn man voorgelegd (hij moet tenslotte het grootste gedeelte van de taart opeten...) Hij kon kiezen uit een citroen-kwarktaart, een schuimtaart, een appeltaart, of een wortel/walnotencake met mascarpone/poedersuiker-topping. Hij koos (zoals altijd ;-)) voor de appeltaart. Ik maak de wortel/walnotencake misschien ook nog, omdat ik het leuk vind om iets nieuws uit te proberen (als hij lukt zet ik het recept op mijn blog). Voor de kinderen heb ik vrolijke petitfours van de Hema en maak ik cupcakejes met botercréme en marshmallows. Ik had graag de taart willen maken die je hieronder afgebeeld ziet, maar dat moet ik helaas tot volgend jaar bewaren. Maar misschien kan ik één van jullie blij maken met de uitleg hoe de taart in elkaar steekt, zodat jij hem wel voor je gezin kunt maken.


Eigenlijk is het heel simpel. Je maakt een tulbandcake (gewoon cakebeslag in een tulbandvorm). Je snijd de tulband door de helft en je legt hem op een groot bord. Daaromheen leg je een laag cornflakes. Achter de halve tulband steek je een aantal kruidentakken (bijv. rozemarijn) en de kinderen maken van kleine takken/houtjes drie kruizen, ook die steek je in een stuk cake. De steen maak je door van een overige stuk tulbandcake een rond stuk te snijden en die in uitgerolde marsepein of fondant te wikkelen (liefst wit). Je kunt de tulbandcake zo lekker maken als je wilt met een vulling van slagroom of bijv. jam.

Eet smakelijk!!

3 opmerkingen:

Je reactie stel ik erg op prijs