16 november 2011

Welke vrouw kies jij vandaag te zijn?

12 opmerkingen:

 1. Ik zou graag elke dag een abiding woman zijn, maar dat lukt helaas niet ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Lisette: Bedankt voor je reactie! Ik herkende helaas idd meer van het lijstje 'superwomen, dan van het lijstje 'abiding women' bij mezelf. Het heeft me de ogen weer geopend voor wat écht belangrijk is!

  Groetjes marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marjolein, Ik wil je laten weten dat ik al een hele poos je webblog volg. Ik ben een moeder van vier kinders in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Woon sinds vier jaar in Alberta, Canada. Een paar weken geleden kwam ik via een andere blog op de jouwe terecht en sinds dien lees ik elk stukje. Heb zelfs een keer de tijd genomen om bij het begint te beginnen en je hebt me veel nuttige info gegeven. Ik lees elke keer weer met verbazing de stukjes en moet tot mijn schaamte bekennen dat je dan veel wel weet maar elke dag weer moet leren dat we er zonder hulp van de Heere niks van terecht brengen. Ik leer veel van je blog en volg het graag. Ik wens jullie als gezin Gods hulp en kracht toe bij alles wat komt kijken in je mans zijn nieuwe gemeente en ook voor jou als vrouw van een voorganger wens ik je Gods steun toe om als een hand en een voet te zijn voor je man maar ook in je gezinnetje. Greetings, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Esther,

  Wat leuk om een reactie te krijgen uit Canada! Bijzonder hoor! Ik heb zelf veel familie in Canada, dus het heeft wel een speciaal plekje in mn hart ;-) Ben benieuwd naar jullie reden om naar Canada te emigreren. Fijn dat je met mn blog meeleest en bedankt voor je mooie en hartelijke wensen.

  Gods zegen toegewenst in je gezin!

  Hartelijke groet,

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi again, Vandaar je voorliefde voor Engels talige sites....of heeft dat een andere reden. Wij zijn hier terecht gekomen doordat mijn man al voor ons huwelijk een paar maanden voor zijn opleiding in Canada is geweest en helemaal weg was van het land, de inwoners en de prachtige natuur. Er zijn wel een paar jaar overheen gegaan voor we de stap hebben genomen. Ongeveer 5 jaar geleden zijn we als gezin wezen kijken in twee provincies en hebben toen toch na veel gebed en alle voors en tegen overwogen te hebben de grote stap genomen en zijn hier heen verhuisd. Woont je family een beetje in onze richting? Of juist aan de andere kant van Canada. Het zo erg groot ;-) Ook jij bedankt voor je berichtje. Greetings, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooi stuk Marjolein.
  Zou ik deze mogen overnemen voor op mijn weblog? Hij zet echt aan tot nadenken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @wendy: natuurlijk mag je hem overnemen, graag zelfs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marjolein,

  Ontzettend interessant blog. Ik neem dit berichtje ook graag over op mijn blog. Ik zie je blog nu voor het eerst, maar zal later nog eens verder lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marjolein,

  Wat ben ik blij dat ik op je blog terecht gekomen ben. Ik zoek al een tijd naar antwoord op de vraag hoe ik de vrouw en moeder kan zijn zoals God het bedoeld heeft. En nu lees ik dat hier...

  Dus ik blijf je volgen!

  Groetjes,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zit in een fase waarin ik merk dat er een soort gemis is. Veel vrouwen lijken te worstelen met hoe ze een goede vrouw, echtgenote en vooral moeder kunnen zijn. Deze afbeelding ben ik ook tegen gekomen op een engelstalige site. 1 die bemoedigend.ik loop al een tijdje rond met het idee om zelf een website te beginnen en net als jij doet anderen bemoedigen om zich met al hun vreugde en verdriet naar God te wenden. Ik bid er veel om, tot nu heb ik hier nog geen antwoord op mogen ontvangen in de zin van ja of nee. Maar wel steeds teksten uit de bijbel die mij laten nadenken over het schrijven van een blog en dat wat er met het door jou geschreven woord kan gebeuren. God heeft specifiek gewezen op negatieve commentaren en daarin een vraag gelegd. Wat doe je als je negatief commentaar krijgt opdat wat je schrijft? Want zult het krijgen. Heb jij hier ook ervaringen? Met worsteling te moeten zeggen wat God wil dat je zegt, of de mensen niet tegen het hoofd stoten? Tot ik een concreet antwoord heb blijft het in mijn hart een zaak die ik overdenk .
  Liefdevolle groet en bedankt voor het plaatsen van de bemoedigende afbeelding.

  Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Jeannet,

   Bedankt voor je leuke reacties op mn blog!! Ik heb idd ergens op mijn blog een recensie van het boek de roeping van het moederschap. Ik denk dat ik hem maar weer opnieuw ga lezen, ben veel alweer vergeten helaas.
   Verder heb ik idd gehoord dat er een nieuwe realityserie is van de Bates. Ben groot fan van de Duggars, dus wacht ongeduldig af tot het op youtube verschijnt ;-) (Kelly Bates heeft trouwens ook een blog, kijk op thebatesfamily.com)
   Wat leuk dat je misschien ook je eigen blog wilt beginnen! Het is mooi om te doen, maar het vereist ook volharding en dat is soms lastig. Ik krijg idd heel af en toe negatieve kritiek op mijn blog en ik moet je eerlijk zeggen dat dat me vaak lam legt. Ik trek dat me toch wel aan en dan ga ik bij elk bericht wat ik wil schrijven nadenken of het niet te kritisch is ed en daardoor komt er dan soms een week lang niets 'uit mijn pen'. Maar moet leren het van me af te laten glijden. Ik probeer naar alle vermogen het Woord te volgen en dat geeft af en toe tegenstand, maar dat is geen reden om op te geven, toch? Succes met bloggen en als ik je ergens bij kan helpen dan hoor ik het graag!

   Hartelijke groet en Gods zegen toegewenst!

   Marjolein

   Verwijderen
 11. War begin ik met gods woord te volgen?? Heeft iemand een advies voor mij?

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs