03 november 2011

Wandelen met God

Een prachtige preek van Charles Stanley gaat over het wandelen met God. De samenvatting die ik gemaakt heb gaat over deel 2 van zijn preek, maar is erg waardevol.

Wat kun je verwachten als je met God wandelt?

* Een intieme relatie met God. We gaan lijken op zijn Zoon Jezus. Er is diepe liefde tussen God en jou en het onmogelijk om de diepte van deze liefde te bevatten, zo groot en zo heilig!!

*Zijn voorzienigheid. Natuurlijk moeten we wijs omgaan met ons geld, maar we hoeven niet bezorgd te zijn om kleding, voedsel, werk, gezondheid etc. God zal voorzien in alles als we hem volgen, zowel financieel, emotioneel en fysiek (niet altijd op de manier van deze wereld!) Wij hebben echter ook de verantwoordelijkheid om te delen, te geven. Vergeet niet: Wie karig zaait, maait karig!!!

*De Heilige Geest. (Onze helper!) Hij heeft je verzegeld als kind van God. Loop je uit de pas dan tuchtigt God je, omdat Hij je liefheeft en terug wil brengen bij Hem. De Heilige Geest geeft zekerheid van het geloof, leert je bidden en Hijzelf bidt ook voor ons. De Heilige Geest geeft ons inzicht om de dingen te zien, zoals we werkelijk zijn. Hij helpt je het Woord te begrijpen en toe te passen in je leven. Hij zal je overtuigen van zonden en heenwijzen naar Christus. Hij geeft kracht om alles vol te houden.

*Zekerheid. Er gebeurd niets zonder Zijn wil. Waar we ook doorheen gaan, we mogen erop vertrouwen en zeker weten dat Hij ervan af weet en alles leidt. De beloften van Gods Woord zijn betrouwbaar en waar!!

*Onvermijdelijke conflicten. Jezus had ook onvermijdelijke conflicten. Sommigen wilden de waarheid niet aanhoren. 2 tim.3:12 'Allen die vroom en in eenheid met Christus Jezus willen leven ZULLEN vervolgd worden'. Een hele troost om dan te mogen weten dat Hij elke stap van de weg bij ons zal zijn.

*Positieve impact op anderen. De Heilige Geest in jou, spreekt door jou heen. Je karakter, gedrag, spreken en manier van leven (mits gehouden naar het Woord) is een getuigenis voor anderen. Als je wandelt met God heb je niets te verbergen. Je bent gehoorzaam aan het Woord, vertrouwt Hem en gelooft zijn Woord. David was een man naar Gods hart en diende het doel van God.

* Een dienend leven. Als gelovige mag je God dienen en de naaste. De wil van God doen geeft eer en glorie aan Hem en als je dient doe je Zijn wil.


4 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor deze bemoedigende woorden weer.
  Mag ik wat vragen?
  Ikzelf vind het moeilijk om een balans te vinden in het dienen en houden van de ander en het niet volledig over je heen te laten lopen.
  Ook weet ik soms niet goed hoe ik dit in de opvoeding van mijn kinderen moet doen. Aan de ene kant wil ik ze leren dat ze voor zichzelf op mogen komen(mits ze een ander niet kwetsen), maar aan de andere kant wil ik ze zacht en dienstbaar leren te zijn.
  Wil je daar soms eens over bloggen?
  Bedankt en een fijn weekend!
  Groeten Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me aan bij Sandra, daar wil ook graag meer over weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die positieve inpact op anderen ... wat kan je daar nog meer over vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs