11 augustus 2011

Muffins als ontbijt

De meeste dagen van de week eten we -net als de rest van Nederland- gewoon boterhammetjes als ontbijt, maar vooral in het weekend vind ik het leuk daarin een beetje te varieren. Je kunt bijv. warme pap eten of wentelteefjes, broodje ei met spek, kleine pannenkoekjes, broodjes uit de oven met kaas. Maar weet je wat ook erg lekker is: ontbijtmuffins. Je maakt er in één keer een hele hups van en stopt de helft in de vriezer. 's Ochtends zet je de oven aan, zet wat muffins tien minuten in de oven en je hebt een heerlijk ontbijt!
Verandering van spijs doet eten!!



Recept volkoren muffins met bananen

voor 12 stuks

50 gram rozijnen
3 el sinaasappelsap
140 gram bloem
papieren vormpjes voor in het muffinblik
140 gram volkorenmeel
3 theelepels bakpoeder (ik gebruik 1 zakje)
120 gram witte basterdsuiker
2 bananen
ong. 100 ml. melk
2 eieren (maat L)
6 el zonnebloemolie of 90 gram boter (gesmolten en afgekoeld)
Kaneel

Doe de rozijnen in een kom, schenk het sinaasappelsap erover heen en laat een tijdje wellen. Leg de vormpjes in het muffinblik en verwarm de oven voor (ong. 200 graden)
Doe de bloem, volkorenmeel, bakpoeder en suiker in een kom. Maal de bananen met de melk met de staafmixer. Je moet nu ong. 250 ml. bananenmelk hebben. Klop de eieren (kamertemperatuur) los in een kom. Klop de bananenmelk, olie of boter, rozijnen en kaneel er door heen. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig alle ingredienten door elkaar met een lepel (ROER NIET TE LANG!) Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins 20/25 minuten in de oven tot ze gerezen, goudbruin en stevig aanvoelen. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster verder afkoelen. EET SMAKELIJK!

Recept uit het boek: '1 beslag, 100 muffins'

1 opmerking:

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-