23 augustus 2011

Saltimbocca alla Romana

De lekkerste recepten haal ik van http://www.kokenmetkarin.nl/ . Zij heeft een overzichtelijke site met 'makkelijke' recepten en ze licht het soms toe met een filmpje, zodat het nog makkelijker is om te maken. Ze heeft veel heerlijke Hollandse recepten erop staan (bijv. lekkere stoofpotjes), maar ook veel Italiaanse. Het recept hieronder is Saltimbocca alla Romana. Een absolute (maar wel dure) favoriet van mijn man. Daarom maak ik het vaak als er iets te vieren is. Karin gebruikt in dit recept tagliatelle, maar ik gebruik altijd fusili en meng de fusili met gekookte sperziebonen. Daarover heen gaat een flinke juslepel saus en dan daar bovenop het vlees met de salie en de parmaham. Echt HEERLIJK en een absoluut succesnummer!





Recept van http://www.kokenmetkarin.nl/ (4 personen)

Bereiden: 20 minuten

Letterlijk betekent dit gerecht 'Springt in de mond', dus kun je nagaan hoe lekker het is. Oorspronkelijk is deze Italiaanse klassieker met kalfsvlees, maar deze variant is met varkenshaasjes: makkelijker verkrijgbaar en nog goedkoper ook. De heerlijke saus van zoete Marsala-wijn is een genot op zich!

Nodig:
2 varkenshaasjes
100 g parmaham
handvol blaadjes (of gedroogde) salie
1,5 dl zoete Marsala-wijn (of witte zoete wijn)
1,5 dl room
2 flinke el bloem
½ runderbouillonblokje
zout & peper
olijfolie (om in te bakken)
250 g verse tagliatelle

  1. Zet een pan water (met zout) op voor de tagliatelle.
  2. Snij elk varkenshaasjes in 4 stukken. Zet ze op hun kant (snijvlak beneden), leg er een plastic zakje op en sla ze met een zwaar voorwerp plat tot ± ½ cm.
  3. Leg op elk lapje vlees een plakje parmaham en een paar blaadjes salie.
  4. Bestrooi met peper.
  5. Klap ze dubbel en steek er een cocktailprikker door zodat het flapje vast zit.
  6. Bestrooi ze met wat zout.
  7. Doe wat bloem in een bord en haal de flapjes aan beide kanten even door de bloem.
  8. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en laat goed heet worden.
  9. Schroei het vlees dicht op hoog vuur, ± 2 minuten aan elke kant.
  10. Haal ze eruit en leg even op een bord.
  11. Doe de tagliatelle in het kokende water.
  12. Verkruimel het halve bouillonblokje boven het bakvet.
  13. Giet de Marsala erbij en laat even koken om de alcohol te verdampen.
  14. Roer er 1 tl bloem door, plus de room en wat peper. Laat aan de kook komen.
  15. Leg het vlees er weer in en laat het geheel op iets zachter uur nog even 2 minuten pruttelen.
Serveren:
  1. Giet de tagliatelle af en verdeel over vier borden.
  2. Leg er 2 vleesflapjes bovenop.
  3. Schep de saus erover.
  4. Garneer met een takje salie.
  5. Waarschuw iedereen voor de stokjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Je reactie stel ik erg op prijs