08 augustus 2011

Tweedehands speelgoed

Wat is speelgoed ontzettend duur! Je moet bijvoorbeeld eens kijken naar de prijzen van een simpel gezelschapsspel en de kleur stijgt naar je wangen.

Myrthe heeft voor haar vierde verjaardag een playmobil zwembad, strandhuis, ijssalon en strand gekregen t.w.v zeker 200,-. Ik heb dit alleen niet nieuw gekocht, maar via marktplaats. Misschien niet meer het allernieuwste van het allernieuwste, maar zeker net zo leuk, goedkoop en het is veel minder erg als er iets kwijtraakt. Ze was er erg blij mee en speelt er heerlijk mee.
Ik heb bijna nog nooit nieuw speelgoed  voor de kinderen gekocht. Waarom zou ik als ik een tas vol babyspeelgoed op kan halen voor 4,- of op de koninginnedagmarkt een kinderlaptop (twv 40,-)  kan kopen voor 2,50? fietsjes, loopauto's, alles is tweedehands zo goedkoop.


Bovendien hoeven kinderen helemaal geen bergen met speelgoed te hebben om gelukkig te zijn en het leuke van tweedehands speelgoed is dat je het ook weer makkelijk doorgeeft aan andere kinderen die (bijv. zoals in onze flat) soms zelfs tweedehands speelgoed niet kunnen betalen.

Voordelen van tweedehands speelgoed zijn:

milieubesparend
leuk voor de kinderen
bewuster met geld omgaan
fijn voor onze portemonnee
stukje hoogmoed opzij leren zetten
makkelijker weggeven van speelgoed
tevreden leren zijn

... en er zijn er vast nog vele te noemen.

Morgen is er weer een speelgoedkleedjesmarkt in de stad waar ik woon. Dan kun je met een vuilniszak speelgoed thuiskomen voor nog geen 10,-. Heerlijk toch?
3 opmerkingen:

 1. Ha, weer al zo'n herkenbare blog! Ik zou 'em bijna kopiëren en op míjn blog zetten:), zo herkenbaar, zó mee eens!

  Weet je, héé pssst: ik zal je 'es iets opbiechten: Ik kijk bijna elke dag even op je blog of er weer iets is. Ik vind em zó mooi!

  En dank je wel voor je reactie pas weer bij mij. Mooi dat je dat schrijft: 'In Christus verbonden'. Zo is het ja. je kent elkaar niet, maar bent tóch verbonden met elkaar.

  ps: O ja, wat betreft dat speelgoed: Een speelotheek is ook ideaal, vind ik. We betalen 12,50 euro lidmaatschap per jaar. En per ding wat je 3 weken leent, betaal je dan nog zoiets als 50 cent. Nu in de vakantie hebben we een voetbalspel, een reuzenstep, spelletjes. En ik was maar iets van 2,50 kwijt. En straks, na een paar weken, breng ik 't weer lekker terug, en ben ik ook weer van die grote spullen verlost:).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @petra: Bedankt voor je lieve reactie!! Leuk om te lezen. Wij zijn idd ook een hele poos lid geweest van de spelotheek en dat is echt ideaal, maar toen de tweeling kwam had ik weinig tijd meer om te gaan. Maar hoop in ons nieuwe huis weer een abonnement aan te schaffen. Heerlijk idd om die grote 'leen'dingen na drie weken weer lekker terug te brengen!!

  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook een liefhebber van tweedehands speelgoed. Zo ben ik aan een mooi playmobil kasteel gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs