31 augustus 2011

Draadjesvlees

Heerlijk recept voor draadjesvlees.

2 sucadelappen
peper en zout
rode wijn of rodewijnazijn
ui
rundbouillonblok
boter
Laurierblaadjes
kruidnagels

Dep de sucadelappen droog met keukenpapier. Wrijf ze in met peper en zout. Verhit boter in de pan en braad de lappen aan weerszijden bruin. Voeg dan een gesnipperd uitje toe en bak even mee. Giet daarna kokend water in de pan en een flinke scheut rode wijn. Voeg 3 laurierblaadjes toe en 5 kruidnagels. Voeg ook een runderbouillonblokje toe. Breng het aan de kook en zet je pan daarna met deksel erop op de kleinste stand van je kleinste pitje. Ik laat het vlees meestal een uur of 4 stoven. Voeg af en toe kokend water toe en een klein scheutje wijn, zodat het niet uitdroogt. Draai het vlees af en toe om. Zeef voordat je gaat eten de jus met een zeef, zodat het laurierblad en kruidnagel niet meer in de jus zit.

Heerlijk met aardappelen, sperziebonen en zelfgemaakte appelmoes!

1 opmerking:

  1. Dit eet ik eigenlijk nooit, Geen varkensvlees, geen rood vlees. Maar je recept is goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs