03 juni 2014

Update van ons gezin (juni 2014)


Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb en dat vind ik eerlijk gezegd wel jammer. De wil is er wel om vaker te bloggen en de inspiratie ook, maar toch waren er deze maand veel omstandigheden waardoor ik niet kon bloggen. Als eerste is mijn laptop stuk gegaan, dus de keren dat ik kon bloggen kon het alleen op de computer van mijn man. Dat is dan wel weer een veel betere computer, dus het bloggen gaat wel sneller ;-) Verder heb ik de avonden dat ik normaal zou bloggen meegewerkt aan een interview voor het blad 'Jente' en heb ik veel gemaild met bloglezers die met belangrijke vragen zaten. Ik vind dat erg fijn om te doen en ben erg dankbaar dat ik op deze manier andere vrouwen mag helpen en bemoedigen

Maar nu dus weer eens een update: De afgelopen maand was onze tweeling jarig en onze Olivia ook. Volop feest dus en daarnaast ook nog eens moederdag en de geboorte van een lief, klein nichtje. Veel om dankbaar voor te zijn in ieder geval!! Ook hebben we best wel een spannende maand achter de rug, omdat Anna Sophie veel onderzoeken voor haar nieren heeft gehad in het ziekenhuis. Ze is als baby geopereerd hieraan en het ging weer niet helemaal goed, maar gelukkig kregen we een goede uitslag van de onderzoeken en is een nieuwe operatie niet nodig!!

Onze Anna Sophie voor het eerst naar groep 1, wat wordt ze snel groot!!
(rugtasje gekocht via www.stipenbloem.nl)
Onze Amélie heeft sinds kort een heuse bril. Hij staat haar erg wijs vinden jullie niet?
Wat geniet ik elke dag enorm van deze twee schatjes!!

Vier jaar en dus FEEST! (Kijk bij het kopje recepten voor het appeltaartrecept)

Gezinsavond over 'Geef Mij je hart'
Meestal bakken we iets lekkers voordat de gezinsavond begint. Onze Myrthe bakt en kookt erg graag en  is dan ook meestal een grote hulp voor haar mama.
Papa leest een spannend verhaal voor op de gezinsavond
Vliegtuigjes vouwen en ze proberen in de bak te krijgen tijdens de gezinsavond over 'je doel missen'. (zie www.familynight2012.blogspot.com)
Mooie schilderijen gemaakt tijdens de gezinsavond en later toen het opgedroogd was de schilderstape eraf gehaald in de vorm van een kruis en daardoor heb je dan in het midden een mooi, wit kruis. (Idee kwam van de blog van Mirjam www.geloof-huwelijk-gezin.blogspot.com)
Samen met de tweeling een hele verre reis met de trein gemaakt naar mijn kleine pasgeboren nichtje toe.

Mijn kleine, lieve Olivia is ook alweer 1 jaar. De tijd vliegt. Ze kan zelfs al lopen! Wat is ze een zegen voor ons en wat genieten we veel van dit kleine, lieve poppetje!!


16 opmerkingen:

  1. Lieve Marjolein,

    wat tof dat we een mooi foto-inkijkje krijgen in je leven en van je kinderen, geweldig!! Wat een prachtig stel meiden hebben jullie, en ja, die bril staat Amélie wijs hoor! :) Goed om te zien hoe je met de gezinsavonden bezig bent, en wat wordt de oudste ook al groot. En wat een fantastisch meisje is Olivia, geweldig! En wat fijn dat de uitslagen van Anna Sophie nu goed zijn! Geniet van je gezinnetje!!

    Liefs, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nienke,

      Wat een lieve reactie van je! Dankjewel voor je bemoedigende woorden!

      Verwijderen
  2. Heel leuk om de update van je gezin te lezen en de foto's erbij te zien! Wat een lieve meisjes heb jij! Wat kun je heerlijk genieten van je kind(eren) he! Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anneke,

      Bedankt voor je reactie! Het is inderdaad heerlijk genieten van de kinderen, ze zijn zo groot!

      Verwijderen
  3. Wat een mooie post en veel zegeningen! Geniet ervan..

    Lieve-Groetjes, Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat kan dat intens genieten zijn hè, je kids!
    Mooi, al die foto's van de gezinsmomenten. Ik vind het altijd leuk om even een beetje om een hoekje te kijken bij een ander.
    Hé, nog even een heel andere vraag.
    Maak jij nog wel eens zelf je wasmiddel? Als t niet zo is, kan ik t ook prima begrijpen hoor, je hebt nou eenmaal van die periodes dat je gewoon geen tijd hebt (of geen puf). Maar ik was even benieuwd als je het nog deed of het je nog steeds bevalt, of je was mooi blijft en wat voor recept je precies gebruikt..

    Groetjes, zegen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie, Petra! Ik gebruik het wasmiddel nog steeds en met veel plezier. Ik gebruik het alleen niet meer voor de witte was. Ik heb gemerkt dat de witte was toch wat gelig werd en ik gebruikte ecover, maar dat was toch wel wat duur en dan kun je net zo goed ander wasmiddel kopen. Ik heb mn witwasmiddel niet vermengd met soda, dat zou er wel voor kunnen zorgen dat het wit blijft.

      Ik gebruik het wel voor mijn donkere was en daar ben ik heel erg tevreden over. Kleuren blijven mooi behouden, de was is lekker zacht en ruikt lekker en ik doe erg lang met de 5 liter wasmiddel. Ik koop mijn zeep via deze site http://www.marktplaza.nl/huis/badkamers/Aanbieding-Marseillezeep-33269621.html Deze verkoopster ken ik persoonlijk en dat is dus betrouwbaar kopen. Ik rasp 1 stuk zeep (nog. 80 gram) en ik kook 5 liter water. Ik doe het hete water in een emmer en roer er met een pollepel de zeeprasp in totdat het helemaal opgenomen is. Daarna zet ik het een nacht in de schuur. De andere morgen roer ik het even door met de pollepel. Meestal is het zachte vloeibare zeep, heel soms heb ik een meer klonterige substantie, dan ga ik er even met de staafmixer doorheen. Ik giet het door een trechter in wasmiddelflessen en klaar is je wasmiddel. Ik gebruik 1 flinke dop wasmiddel per wasbeurt en doe er nog een beetje wasverzachter bij. Je kunt op de site die ik net gaf ook marseillevlokken kopen, dan hoef je niet meer te raspen. Succes met wassen!! Laat je weten of het gelukt is? Groetjes!!

      Verwijderen
    2. Ha Marjolein,

      mijn ervaring met de zelfgemaakte wasmiddel is PRECIES hetzelfde! De witte was wordt toch net niet zo wit, dus daar gebruik ik het minder of niet, maar de donkere was gebruik ik het ook! Het scheelt echt een heleboel geld is mijn ervaring!!
      Liefs,

      Verwijderen
    3. Het scheelt zeker een hoop geld, Nienke en daarbij zijn we ook nog eens milieuvriendelijk bezig, haha :)

      Verwijderen
    4. Dank je wel voor je uitgebreide antwoord, dàt is nog eens handig!
      Als de verbouwing in de keuken een beetje klaar is (daarna volgt nog wc, bijkeuken en douche), wil ik het beslist proberen!
      Nog één vraagje.. hoeveel is bij jou die flinke dop? Er zijn soms verschillende maten, hè..
      Groetjes

      Verwijderen
    5. Ik denk zo'n 100 ml. Het kan ook met minder, maar de was is zo heerlijk zacht en ruikt zo lekker als ik iets meer gebruik. Ik doe trouwens 2 maanden met 1 blok zeep (heb net 4 (=20 liter) blokken gekregen van iemand, dussss.....8 maanden gratis wasmiddel :))

      Verwijderen
  5. Wat een prachtige foto van zo'n stralend gezin! Alsnog gefeliciteerd met alle verjaardagen!
    Wat hebben jullie mooie gezinsmomenten gedaan, dat zijn echt waardevolle momenten om te koesteren, he?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je lieve reactie, leuk!! Ja, we genieten enorm van die gezinsmomenten. Nu de tweeling ook mee doet is het nog leuker en gezelliger geworden. Inderdaad heel erg waardevolle momenten!

      Verwijderen
  6. Wat een mooi verhaal en prachtige foto s!
    Die aandachtige koppies , geweldig.

    Fijne pinksterdagen en groet,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-