10 juni 2014

Spitskool met gehakt en rijst

Dit lekkere recept kreeg ik een keer van een vrouw uit onze gemeente. Het is een favoriet gerecht bij ons thuis.

Bereidingstijd is ong. 20 minuten

4-6 personen

500 gram rijst (ik doe meestal 2 kopjes meergranenrijst voor ons gezin)
500 gram rundergehakt
1 spitskool in reepjes
100 ml runder- of kippenbouillon
2 uien in kleine snippertjes
1 teentje uitgeperste knoflook
1 theelepel gemberpoeder (en evt. wat korianderpoeder)
1 eetlepel kerriepoeder
peper en zout
olijfolie
chilisaus
gebakken uitjes

Snijd de spitskool in dunne reepjes
Snipper de uien
Pers 1 teentje knoflook uit
Maak 100 ml bouillon
Kook de rijst gaar volgens de verpakking
Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul
Laat de ui en knoflook meebakken
Voeg de spitskool toe en schep goed om
Voeg de bouillon toe en de kruiden.
Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
Laat het groentemengsel in 5-8 minuten zachtjes gaar worden.

Schep als volgt op:

Schep op de ene helft van je bord de rijst, op de andere helft het groentemengsel, giet op de scheiding rijst/groentemengsel een rechte streep chilisaus en bestrooi de chilisaus met gebakken uitjes.

Eet smakelijk!!

6 opmerkingen:

  1. Vooral die rechte streep chillisaus doet het hem ;)
    Ziet er lekker uit!
    Liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelijk je recept geprobeerd! Het is inderdaad erg lekker en we zijn niet eens "kool-liefhebbers". Omdat het erg warm was vandaag en om een barbecue sfeer te creëren hebben wij het gegeten met shoarma broodjes.
    Groetjes Marije

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmmm...klinkt lekker, Marije. Bedankt voor de tip en je reactie!! Liefs!

      Verwijderen
  3. Hoi, Bedankt voor dit recept, wij hebben hier geen goede eters maar ik ben aan het proberen om toch eens wat nieuwe dingen te gaan eten, jouw recept hebben we gisteren gegeten, ze vonden het (bijna) allemaal heerlijk!!! Vooral de chillisaus was lekker erbij. Eten we zeker vaker! gr. Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen, Yvonne! Succes met uitproberen hoor, misschien is de lasagne met spinazie ook wat voor jullie gezin? Groetjes!!

      Verwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs