25 juni 2014

Ideeën voor leuke date-nights

Hierbij een aantal ideetjes om een gezellige dag of avond met je man te hebben. De één heeft elke week een date-night, de ander elke maand en anderen weer elk half jaar, maar ik denk dat iedereen het er over eens is dat het goed is om tijd en aandacht voor elkaar vrij te maken. 

Sommige echtparen hebben elke week hun eigen date-nights door bijv. gezellig samen koffie te drinken 's avonds of door samen een film te kijken of samen een boek te lezen op de bank. Heerlijke momenten en die moeten echt gekoesterd worden, maar deze ideetjes gaan net weer even een stapje verder. En als je zelf nog leuke ideeën hebt dan hoop ik dat je die met ons wilt delen!

Date-nights (zonder oppas)
 • Als je buiten een vuurkorf hebt, steek die dan aan en rooster samen worstjes of spekjes aan een spies. Praat samen lekker bij onder het genot van een wijntje.
 • Speel het spel 'Kaarten op tafel' van de EO en leer elkaar nog beter kennen.
 • Koop een klein cadeautje voor elkaar en geef het elkaar op de date-night en vertel waarom je juist dat cadeautje hebt uitgekozen.
 • Schrijf elkaar een liefdesbrief in de week voor de date-night en lees het aan elkaar voor op de date-night.
 • Doe eens gek en maak eens een fotoshoot van elkaar thuis. Bijv. met een bepaald thema, zoals jaren 50 oid.
 • Maak samen een lekker dessert klaar en eet gezellig samen op.
 • Kijk samen een mooie film, serveer er popcorn en m&m's bij ;-)
Date-nights (met oppas)
 • Stippel samen een fietstocht uit en ga tijdens de fietstocht lekker samen picknicken.
 • Ga uit eten op een speciale manier. Eet het voor-, hoofd-, en nagerecht in verschillende restaurants.
 • Verras je man onverwacht met een volledig geregeld uitje.
 • Bezoek samen een huwelijksconferentie
 • Ga terug naar de plaats waar jullie verkering kregen en doe dat bijzondere moment nog eens over ;-)
 • Ga samen winkelen. Geef elkaar 10 euro en koop iets voor elkaar (kijk uit dat hij het niet ziet bij de kassa...) en ga dan lekker samen koffie drinken en geef elkaar het cadeautje.
 • Ga samen naar een mooi concert.
 • Ga samen uit eten in een bijzondere buitenlands restaurant, bijv. Thais, Cubaans, Mexicaans oid
 • Ga samen een avondje sporten bijv. skieen of schaatsen in een overdekt centrum, zwemmen, karten, hardlopen, fietsen oid.
 • Volg een workshop in pottenbakken of schilderen of iets anders artistieks samen.
 • Als je van boeken houdt, ga dan samen een snuffelen in een grote bibliotheek, boekenmarkt of boekwinkel. Houd je bijv. meer van planten en bloemen dan bezoek je samen een kwekerij of tuinderij. Houd je samen erg van koken volg dat bijv. eens een kookworkshop.
 • Doe eens iets met humor samen. Bezoek een voorstelling van christelijk cabaret of kijk een grappige film oid.
 • Boek samen een weekendje weg!!

13 opmerkingen:

 1. Je bent idd helemaal weer aan het bloggen! Heerlijk om mee te kunnen lezen. Leuke tips staan erbij. Wij gaan ieder jaar mee met een huwelijksweekend van onze kerk. Ieder jaar met een ander thema, fijn om zo weg te zijn en te bouwen aan ons huwelijk.
  Daarnaast gaan we met onze trouwdag altijd samen een dagje weg...heerlijk soms zelfs ergens een nachtje slapen.
  We hebben hier gepland dat we voor de schoolvakantie zoveel mogelijk achterstallig onderhoud al uit hebben gevoerd. (zoals admininstratie, keukenkastjes soppen)... Dan houden we avonden over in de schoolvakantie zelf ...zeker omdat de kerkenraadsvergaderingen ed wegvallen... We willen dan naast onze wekelijkse family night, ook eens per week een mariage night plannen.... :) Dus deze tips zijn van harte welkom :)
  Dank je
  groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heb weer een beetje 'blogritme' gevonden ;-) Bedankt voor je leuke en aanvullende tips! Geniet van jullie vakantie straks!!

   Verwijderen
 2. Wij hebben altijd de laatste zaterdag van de maand voor elkaar bestemd. De ene maand organiseert hij, de andere ik. Wij hebben 3 ukkepukken dus veelal zijn onze avondjes gewoon lekker thuis. Ik heb voor hem wel eens een 8 gangen menu gemaakt toen we elkaar 8 jaar kenden. Bij iedere gang lag er dan een kaartje bij met vragen naar elkaar, vragen die echt over ons gingen en eens niet over huishouden/kindjes/financiële zaken ;).
  We hebben ook es samen tapas gemaakt ( en opgegeten natuurlijk!
  Samen een naambord geschilderd voor bij de voordeur
  Samen een bordspel spelen doen we ook regelmatig.
  En wat we ook es hebben gedaan en wat erg mooi is geworden ( al zeg ik t zelf) is onze trouwtekst uitgebeeld in hout en uitgefiguurzaagd. Is echt een gaaf kunstwerk geworden en hangt nu aan de muur.
  Maar jouw ideeën zijn ook erg leuk, ga ze zeker onthouden (ik ben volgende maand weer aan de beurt)
  Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat een leuke ideeën allemaal, Mieke. Bedankt voor het delen!!

   Verwijderen
 3. Gaaf zeg, die tips van jou! Wij doen dit eigenlijk nog niet, maar ik ben helemaal geinspireerd om er mee te beginnen!! Met de vakantie voor de deur moet dat lukken!

  Groeten Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tips! Ook echt originele :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag,

  Mijn man en ik hebben sowieso een aantal avonden per week, na 10 uur, samen-tijd op de bank: wat praten, een mooie dvd kijken, wat drinken en een heel klein beetje snoepen:) Ook doen we geregeld hele gewone dingen samen: zoals samen koken op zondag, samen 3 keer per week fruit slow-juicen. Zulke dingen werken zeer ontspannend, je bent samen bezig, je helpt elkaar en allerlei gespreksonderwerpen komen al doende aan de orde. Verder gaan we regelmatig samen naar de bieb, wat boeken uitzoeken en daar wat lezen. Ook maken we geregeld fietstochtjes (zaterdag na 5 uur bijv.) of wandelingen (elke zondag) en we verzorgen bijna jaarlijks een verrassingsdag voor elkaar. Dan organiseert de één een dagje uit, waar de ander niets van weet, totdat we op de plaats van bestemming zijn. Op zo'n dag houden we altijd rekening met de interesses van de ander, waarvoor het verrassingsdagje gepland is.
  Bij jouw genoemde ideeën voor een 'dating-night' staan ook voor ons genoeg leuke ideetjes om eens te doen.

  Goede zondag gewenst.

  ps. Ik vind het altijd prettig en inspirerend om je blogjes te lezen, ook al ken ik je niet.

  Hartelijke groet,
  Ariët

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je leuke en aanvullende reactie, Ariet! Die verrassingsdag is ook echt een heel goed idee, ga ik zeker onthouden!

   Verwijderen
 6. Leuk om te lezen! ik zou eraan toe willen voegen dat kaarsen ook de sfeer verhogen en een heerlijke romantische atmosfeer kunnen creëren. Het gebruik van kaarsen tijdens het huwelijk is ook zo belangrijk om die reden. Daarbij zijn er veel andere mooie huwelijksdecoratie artikelen verkrijgbaar online. Ik heb in ieder deze goede tip voor je:
  http://www.vankaarstotservet.nl/events-feestdagen/huwelijksdecoratie-trouwdecoratie-huwelijksfeest.html
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuke tips! Ik zou wel samen om een vuurkorf willen zitten! We hebben alleen geen tuin..

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-