04 juni 2014

Gratis naar de sportschool!!

Het is goed om je conditie wat op te bouwen en ervoor te zorgen dat je gezonde voeding binnenkrijgt, eigenlijk weet iedereen dat wel, maar in de praktijk is het vaak wat lastiger. Sporten op de sportschool kost tijd, geld (veel geld) en je moet vaak oppas regelen. En lekkere, maar ook gezonde recepten zijn ook niet altijd makkelijk te vinden of te maken.

Maar ik heb sinds een aantal maanden een leuke site ontdekt waar je thuis kunt sporten met youtube-filmpjes en waar tips voor lekkere, gezonde recepten gegeven worden. Er staan een aantal youtube-filmpjes op deze site waar fitness-docent Marloes workouts geeft van 15 of 30 minuten. Deze workouts zijn heel handig om thuis te kunnen doen wanneer het jou het beste uitkomt. Nog een voordeel van deze workouts vind ik dat er geen harde muziek in voorkomt. Er is zelfs helemaal geen muziek, zodat je je helemaal kunt focussen op de oefeningen. Ik sport met deze filmpjes gemiddeld 3 of 4 keer per week. Soms overdag met de kinderen erbij, soms 's avonds. (Wel altijd met het gordijn een beetje dicht, anders denkt de buurman dat de buurvrouw gek geworden is, haha ;-) Als de kinderen erbij zijn is het wat lastiger sporten, aangezien Olivia op mijn matje gaat zitten als ik een grondoefening moet doen en de andere meiden doen zo enthousiast mee dat we elkaar vaak in de weg zitten met benen en armen, maar het is wel knotsgezellig ;-) Maar om echt goed te kunnen sporten, doe ik het wel het liefst 's avonds als de kinderen op bed liggen, dat snappen jullie denk ik wel.

De site waar je dit alles kunt vinden is: www.optimavita.nl

Hier een voorbeeldfilmpje van een workout:


En hier een voorbeeldfilmpje van een gezond recept wat wij vaak maken:


Dit is trouwens ook een leuke site met gezonde recepten: http://smakelijck.blogspot.nl/p/recepten-index.html

Succes met sporten!! :)

10 opmerkingen:

 1. Hoi Marjolein,
  dat ik hier nou toch nooit aan gedacht heb! :( Nou, ik ben begonnen, viel dat even tegen (met mijn conditie dan he!)! Maar wat goed dat je dit gedeeld hebt, dank je wel!

  Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je bent begonnen. Ja, het is af en toe best zwaar he? Ik kwam er ook achter dat ik weinig conditie meer had, maar nu gaat het me steeds makkelijker af, dus ben echt conditie aan het opbouwen. Succes met sporten!

   Verwijderen
 2. Oh..hier ben ik heel blij mee. Ik sport graag, maar hardlopen (wat ik graag doe) zit er even niet meer in. Bedankt voor je tip..ik ga aan de slag!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het delen! Fijne site! Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Haha, ja soms is het goed de conditie weer een beetje op te bouwen :-)

   Verwijderen
 5. Heel erg goed bezig om te gaan sporten! Blijft altijd een fijn gevoel als je weer van de sportschool afkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk blog met heel veel nuttige informatie waar ik heel veel aan heb!

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs