Deze week heerlijke kerstmeringues gemaakt en het bleek verbluffend simpel te zijn om ze te maken en ze waren echt tien keer lekkerder dan die in de winkel
Recept
nodig:
3 eieren
125 suiker
zakje vanillesuiker
chocoladereep (evt)
Heel erg belangrijk is het dat je een vetvrije kom en mixerhaken hebt. Ook mag er absoluut geen water bijkomen want dan mislukt je recept. Zorg dat je een roestvrijstalen of stenen kom hebt. Geen plastic kom want daar kan vet in blijven zitten. Doe evt. wat citroensap op een keukenpapiertje en wrijf de kom en mixerhaken hier goed mee schoon, dat lost vet op.
Dan splits je drie eieren. Zorg ervoor dat er echt alleen eitwitten in de kom zitten en geen eigeel (=vet). Daarna mix je de drie eiwitten met de mixer en blijf je mixen totdat het spul een beetje aan je mixerhaken blijft hangen, daarna voeg je een beetje suiker toe en mix je weer totdat het blijft hangen aan je mixerhaken en zo voeg je elke keer weer suiker toe totdat de suiker en vanillesuiker op zijn. Mix het nog even door en doe het mengsel dan in een spuitzak en spuit mooie toefjes op bakpapier op je bakplaat. Als je geen spuitzak hebt, kun je gewoon kleine hoopjes met een lepel op het bakpapier leggen. Je kunt er nu evt. wat discodip opdoen of zilveren suikerballetjes. Daarna doe je het bakblik in de oven op een hele lage stand. Ze moeten eigenlijk langzaam drogen. Houd de oven een beetje open door een pollepel in de opening te doen. De schuimpjes moeten twee uur in de oven en daarna nog een uur in de oven laten rusten met de oven uit (wel nog pollepel in de opening).
Als de schuimpjes loslaten van het bakpapier is het goed.
Smelt eventueel wat chocolade in een pannetje en doop de onderkant van de schuimpjes hierin. Laat drogen op het bakblik en voila: je kerstmeringues zijn klaar!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
De feestdagen zijn net achter de rug en veel mensen hebben het goede voornemen om eens flink te gaan sparen de komende maanden. Misschien wi...
-
Deze 'Opstandingsbroodjes' heb ik vorig jaar ook gemaakt en ik zag ze dit jaar ook op deze blog weer (klik voor foto's op de l...
-
De laatste tijd heb ik veel gelezen over zelf je eigen wasmiddel maken en het leek me wel leuk om dat ook eens uit te proberen. Zelf wasmidd...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
Zo vlak voor valentijnsdag leek me het goed weer eens te bloggen over het huwelijk. Ik heb jullie eerder al eens gewezen op het boek 'Li...
Dat ziet er wel erg lekker uit. Misschien iets om nog even deze week te maken. Dankje wel.
BeantwoordenVerwijderenoh wat ziet dat er lekker uit, maar op welke temperatuur zet jij de oven dan, en heb je door de rose kleurstof gedaan,
BeantwoordenVerwijderenhier zijn ze dol op die koekjes.
gr stina
@Stina: Bedankt voor je reactie! Ik zet de oven op stand 3 en dat is volgens mij zoiets als 125 graden. Als het beslag helemaal klaar is kun je er een druppeltje rode kleurstof doorheen doen en dan krijg je roze schuimpjes.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes!
Super recept! Bedankt. En zo lekker simpel ook, als je even in de gaten houdt dat er geen vet of water bij komt.
BeantwoordenVerwijderenIk vind die roze ook prachtig, maar wil liever geen kleurstof uit de winkel proberen. Heb vandaag even wat geprobeerd met rode kool, perensiroop en cacao... met wisselend resultaat. Maar erg leuk om een goed basisrecept te hebben om mee te experimenteren.
Ik vind ze er altijd heerlijk uitzien, maar ik vind ze nooit zo lekker.....
BeantwoordenVerwijderen