05 december 2011

Ideeën voor een lekkere kinderlunch

Eén dag in de week hebben we 'extra dag', dan eten we iets lekkers, iets bijzonders bij de lunch. Dat is een familietraditie uit mijn eigen jeugd. Dan hadden we op woensdag 'extra dag' en dan had je als kind zoveel zin om naar huis te gaan vanuit school omdat je wist dat er iets lekkers op het menu stond.

Hieronder een paar leuke ideeën voor een gezellige en lekkere lunch.

Mini-pizza


Nodig:

pitabroodjes
gezeefde tomaten
Italiaanse kruiden, peper, zout en knoflookpoeder
geraspte kaas
stukjes ananas of ui of ham

Je legt de pitabroodjes (heel, NIET doormidden snijden) op de bakplaat. Dan doe je een beetje gezeefde tomaat in een schaaltje en je roert er de kruiden doorheen. Daarna smeer je een dikke laag op het pitabroodje. Dan strooi je geraspte kaas erover heen en als beleg kies je bijv. ham en ananas

10 minuten in een voorverwarmde oven en je hebt heerlijke mini-pizzaatjes.



Satéprikker met pannenkoek en fruit


Je bakt snel een paar volkorenpannenkoeken van een beetje volkorenmeel, met melk, snufje zout en 1 ei (aangezien het maar om een paar pannenkoeken gaat doe ik het meestal op gevoel, kijk ik of het beslag niet te dik is. Wil je het toch liever afwegen dan is dit een goed recept voor ong. 15 pannenkoeken: 500 gram bloem of meel, 3 eieren, een liter melk, snufje zout, beetje kaneel en een zakje vanillesuiker) Daarna roer je met een garde het mengsel goed door. En je bakt pannenkoekjes. Daarna smeer je de pannenkoekjes in met jam of poedersuiker, rolt de pannenkoekjes op en snijd  hem in plakjes. Daarna doe je zo'n rolletje aan een satéprikker en daarna een aardbei/druif/mandarijn en daarna weer een stukje pannenkoek. Strooi er een beetje poedersuiker overheen en klaar is je lunch!!

Knakworstjes in bladerdeeg


Snijd een plakje bladerdeeg in vieren en leg een cocktailworstje op zo'n stukje bladerdeeg. Vouw de zijkanten erover heen, bestrijk met water en bak 10 minuten in de oven.



Satéprikker met gehaktballetjes en komkommer/tomaat


Maak zelf gehaktballetjes van rundergehakt en braad die rondom mooi bruin. Doe ze aan een satéprikker en doe om en om een balletje gehakt, schijfje komkommer, snacktomaatje, balletje gehakt.

Soep met stokbrood en kruidenboter


Maak zelf soep of doe een zakje cup-a-soup in een soepkom. Snijd een afbakstokbrood in stukken en besmeer elk stuk met kruidenboter. Leg deze stukjes stokbrood even onder de grill en leg het daarna op de soep.

Shake-it


Maak een lekkere shake van yoghurt, granen, banaan en bijv. aardbei of kiwi. Blender de shake of doe het met de staafmixer. Doe een leuk rietje in het glas en leg op een bordje nog wat lekkere fruitstukjes.

Broodje roer-ei met spek


Doe drie eieren in een maatbeker, schenk er wat melk bij, voeg wat peper en zout toe en kluts het geheel door elkaar. Bak eerst het ontbijtspek en leg op een bordje. Doe daarna wat boter in de pan en giet het ei-mengsel in de pan. Zorg dat je met een spatel blijft 'roeren' van boven naar beneden. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. Leg op een bolletje een plakje spek met wat roerei.

4 opmerkingen:

  1. Broodje roer- ei met spek, daar ga ik voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm klinkt weer lekker allemaal! Ik ga voor de pizza ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor mij is de woensdag ook zo'n dag, mara ik kies ook nog weleens de vrijdag uit, omdat de kleuters hier vrijdag vrij zijn en groep 3-4 alleen 's morgens naar school gaan. Mijn beide meiden zijn nu dus nog heerlijk 's middags vrij. En dan maak ik graag van de lunch iets gezelligs ( normaal blijven ze over op school).
    Pannenkoeken zijn hier dan ook erg gewild en tosti's of pitabroodjes met kaas en ananas of pasteitjes met ragout... En jij brengt me weer op hele lekkere nieuwe ideeen!! Bedankt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hee zusje, volgens mij zag onze extra dag er vaak wat ongezonder uit !!!! Hahaha eerst altijd verplicht een boterham en daarna...... frietjes, of een frikandelletje ...heerlijk !!!
    mooie site heb je gemaakt, mn laptop was kapot, maar op dit moment doet hij het weer!!!
    heb veel zin in kerstvakantie, waar zullen we es heengaan ??? doei doei, judith

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-