13 december 2011

Tot rust komen in deze drukke Decembermaand

Wat een drukte brengt deze Decembermaand weer met zich mee. Uitnodigingen, uitvoeringen, kerstvieringen, het plannen van menu's, huis in de kerstsfeer brengen, shoppen voor cadeaus en kleding en daarnaast nog al je gewone werk.
Wat is het goed om als vrouw even een moment tot rust te komen. Tijd van bezinning. Waar doe ik dit allemaal voor? Waar gaat het uiteindelijk allemaal om in deze maand? Het gaat om het vieren en herdenken van het feit dat Jezus naar deze aarde is gekomen om zondaren zalig te maken. Hij voor ons...

Wordt stil voor Hem. Zoek een plekje op waar je alleen kunt zijn. Neem je Bijbel mee, brand een kaarsje en zorg voor een lekkere kop thee. Wordt stil... Bid, mediteer, lees je Bijbel, zing en leg alles neer voor Hem. Dat is waar het echt om gaat, zo alleen krijg je diepe vrede van binnen. Zo alleen voel je intens gelukkig en weet je je verbonden met de almachtige Schepper van hemel en van aarde.

Houdt stille tijd, elke dag en wijk er niet van af. Er zijn zoveel dingen die in je agenda staan deze maand, zet deze hemelse afspraak bovenaan in je agenda!

Vergeet ook niet intens te genieten van de mensen om je heen. Geniet van de mensen die van je houden en die het fijn vinden om je gelukkig te zien in plaats van overstresst. Geniet van de fijne momenten met je kinderen. Knuffel ze, speel met ze en geniet van elke minuut. Geniet van hun armpjes om je heen, van hun prachtige tekeningen, van samen boekjes voorlezen en van nog zoveel meer. We weten niet hoe lang we nog van elkaar kunnen genieten. Die fijne momenten samen en je geliefden kunnen verdwenen zijn in een oogwenk, door ziekte of nog erger, door de dood. Geniet van ze en zorg dat ze weten dat je van ze houdt en vertel ze over het echte kerstfeest. Over wat Jezus voor ons heeft gedaan.

Verder ook nog wat praktische punten om in deze drukke tijd niet al te gestresst te raken:

-Shop online. Ga geen uren shoppen in de stad (met evt. zeurende kids ;-)), maar doe het 's avonds op je gemak online. Rustiger voor jou en veel overzichtelijker.

-Houdt het simpel. Je man en kinderen hebben liever een gezellige mama met kerst en een simpele maaltijd dan een overstresste en oververhitte mama. Een voorbeeld: 2e kerstdag doe ik een pannenkoekengourmet. Gourmetstel aan, schaaltjes met fruit en spek op tafel, veel poedersuiker en stroop en een flinke kom met pannenkoekbeslag. Iedereen bakt zijn eigen pannenkoeken, kinderen helemaal happy en het vergt bijna geen voorbereiding (en lekker goedkoop;-))

-Geef niet te veel geld uit. Sommige gezinnen geven deze maand meer uit dan ze normaal gesproken in een half jaar doen aan cadeaus, eten, kleding ed. Hou je jezelf en je portemonnee in de hand en houdt het simpel.

-Ga niet op elke uitnodiging in. Soms zijn er zoveel uitvoeringen, kerstdiners etc. dat je elke avond wel weg zou kunnen zijn. Ga niet naar alles toe en gebruik deze tijd juist om veel met je gezin samen te zijn en samen activiteiten te doen.

-Krijg je visite om te overnachten, houdt het simpel. Maak bijvoorbeeld 's ochtends een ovenschotel, zodat je hem 's middags alleen nog maar in de oven hoeft te zetten, zodat je meer tijd over houdt voor de visite...

-Zorg dat je 's ochtends eerder dan de kinderen opstaat en 's avonds op tijd naar bed gaat, zodat je genoeg tijd hebt om uit te rusten en 's ochtends tijd hebt voor jezelf en tijd met God.

-Zorg voor extra maaltijden in de vriezer, zodat je op een drukke dag toch een voedzame maaltijd aan je gezin kunt geven.

Leef met elkaar toe naar de viering van de komst van Christus op deze aarde en geniet van elkaar!!


(Niet te geloven dat deze Jacky Evancho nog maar 10 jaar is, wat een prachtige stem!!!)

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marjolein,

  Mooi stuk weer deze keer. Ik heb een link/ verwijzing naar jouw blog in mijn laatste bericht gezet. Ik vond het er zo mooi bij passen en wilde niet zelf met de eer gaan strijken ; )

  Dat stuk van die positieve regels sprak me ook aan. Ik ga ze kopiëren en bewaren voor als wij straks een kindje krijgen. Fijn om me daar zo al een beetje op voor te kunnen bereiden.

  Blijf schrijven want ik leer er echt van en vast veel mensen met mij! Gods zegen,

  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Marjolein!

  Via de blog van Annemieke ben ik op de jouwe terechtgekomen :) Ik geniet erg van je blog! Geniet van de liefde van God, psalm 31. En doe de hartelijke groetjes uit Rotterdam aan Willem-Jan :)

  Hilke van der Toorn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, via de blog van Wendy ben ik hier op gekomen, leuke, leerzame, handige artikelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs