06 december 2011

Boekrecensie van gastblogger Danielle

Annemarie van Heijningen-Steenbergen


Voor jou wil ik de allerbeste mama zijn
Belevenissen van een niet-perfecte moeder

In korte verhaaltjes neemt de schrijfster met veel vaart en humor haar eigen moederschap onder de loep.
Ze vertelt over de goede voornemens die ze elke week weer vol optimisme maakt, over de doodsangsten die ze uitstaat terwijl ze met haar kinderen door het drukke verkeer fietst en hoe het gedrag van diezelfde kinderen ertoe leidt dat ze een voorstander van gearrangeerde huwelijken wordt.
Het bijzondere aan de teksten is de eerlijkheid en kwetsbaarheid die eruit spreekt. Met een flinke dosis zelfspot beschrijft Annemarie de meest bijzondere, genante en leerzame situaties waarin ze met haar kinderen belandt, terwijl ze haar best doet om een goede moeder te zijn.
Deze bundel bevat columns die al eerder verschenen zijn én veel nieuw materiaal.

Hieronder een korte recensie van gast-blogger Daniëlle over dit boek. Binnenkort zal zij vaker een stukje schrijven op mijn blog als gast-blogger en daar ben ik zeer vereerd mee! Daniëlle is getrouwd en heeft drie prachtige kinderen. Ze is ook full-time thuismama, christen en ze is bovendien ook erg geïnteresseerd in onderwerpen als huwelijk, opvoeding en dergelijke. Ik zie nu al uit naar haar bijdragen!!

Daniëlle

Danielle: Dit is een boekje dat alledaagse dingen, gebeurtenissen, uitspraken laat zien in een christelijk gezin. Een boek dat je soms op de lachspieren werkt, soms ontroert, maar ook soms kritisch maakt, want Annemarie zoekt ook weleens de grens op in haar schrijven. Het leest makkelijk en het is op een leuke manier geschreven. Ondanks dat ik over sommige dingen anders denk, vind ik het zeker een aanrader voor elke moeder, want er zitten genoeg herkenbare situaties in!

1 opmerking:

Je reactie stel ik erg op prijs