12 september 2011

Liefde en Respect

"Zonder liefde reageert de vrouw zonder respect en zonder respect reageert de man zonder liefde"

~Dr. Emerson Eggerich uit zijn boek Liefde en Respect(All You Need Is Love zongen de Beatles in de jaren 60. Maar huwelijkstherapeut en schrijver, Emerson Eggerichs, is het absoluut niet eens met die conclusie. Een groot aantal huwelijken loopt uit op een echtscheiding, juist omdat liefde alleen niet genoeg is.Liefde en Respect is gebaseerd op woorden van Paulus. In Efeze 5 vers 33 staat: Maar ook voor elk van u geldt dat ieder zijn vrouw moet liefhebben als zichzelf, en dat een vrouw respect moet hebben voor haar man. Veel boeken benadrukken dat een man zijn vrouw onvoorwaardelijk moet liefhebben. Maar geen enkel boek spreekt over onvoorwaardelijk respect van de vrouw voor haar man. Daarin is dit boek uniek. Zij verlangt naar zijn liefde; hij heeft behoefte aan haar respect. En er is een duidelijke wisselwerking tussen die twee. Voor veel echtparen is respect het ontbrekende stukje van de puzzel.De boodschap van dit boek is van groot belang voor iedereen die wil gaan trouwen, voor iedereen die getrouwd is en zijn of haar huwelijk wil verbeteren, en voor degenen van wie het huwelijk in zwaar weer is terechtgekomen, en die snakken naar herstel. Wil jij het huwelijk ervaren, zoals God het heeft bedoeld? Probeer het met Liefde en Respect. RECENSIE BOL.COM)

3 opmerkingen:

 1. Zo is het idd, ik zie mijn man altijd groeien van kleine complimenten. Dat heeft weer een wisselwerking naar mij toe. En ik kan het weten ben al 30 jaar getrouwd! En als toevoeging, geven en nemen. Vaak meer geven, maar dat denkt de ander ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens, alleen liefde is niet genoeg.
  Respect tonen naar elkaar is heel belangrijk, ook als er kinderen zijn.
  die leren ook gelijk om respect voor de ander op de brengen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @anoniem, even een "nadenkertje": geven en nemen is waar,maar ik vind geven en ontvangen nog beter klinken. Dit benadrukt nog meer de liefde en het respect.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs