27 oktober 2016

Herfstrecept: grote havermoutkoeken met rozijnen (45 stuks)



Deze havermoutkoeken met rozijnen zijn zo lekker! Knapperig van buiten en soft van binnen. Heerlijk om op een herfstdag te eten bij een kopje thee. Het recept is zeer geschikt voor grote gezinnen en grote groepen. Je haalt ongeveer 45 reuzekoeken uit het recept. Je kunt de koeken ook kleiner maken, dan moet je ze wel iets minder lang in de oven doen.


Ik heb dit recept van de Large Family Table op Youtube. Jamerrill heeft een groot gezin (7 kinderen) en post daarom regelmatig recepten voor grote gezinnen. Ik heb haar recept iets aangepast. Hieronder kun je haar youtube-video vinden met het originele recept.


Nodig: 

Je grootste pan of beslagkom
Handmixer
Maatcups en maatlepels (action, hema etc)
Bakpapier
Ijslepel

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onderwarmte) en leg bakpapier op de bakplaat.

Verder nodig:

2 cups witte kristalsuiker
1 cup rietsuiker
3 pakjes roomboter (kamertemperatuur)
3 eieren
1 eetlepel vanille-extract (vanille-extract zelf maken? klik op deze link) (ook evt. te vervangen met vanillesuiker)
1/4 theelepel zout
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
1 theelepel kaneel

Mix dit alles een paar minuten in je beslagkom met je handmixer. De standmixer heb ik zelf niet geprobeerd omdat het zo'n grote hoeveelheid deeg is, dus heb ik de handmixer gebruikt.

 

 

Voeg dan toe:

6 cups havervlokken (gewone fijne havermout kan ook, maar dan worden je koeken minder knapperig.)
5 cups bloem
1 eetlepel baking soda

Mix weer 2 minuten

Voeg dan 3 cups rozijnen toe. Mix weer voor een minuut. (Je kunt de rozijnen ook vervangen door 3 cups chocoladechips.)

 

Maak met een ijslepel mooie flinke ballen deeg en druk die een beetje plat. Bij mij pasten er 9 deegballen op de bakplaat. Bak voor 12-15 minuten op 180 graden. Laat ze 3 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om verder af te koelen. 

Eet smakelijk!!

P.s. Wil je nog meer heerlijke herfstbaksels maken, maak dan eens deze heerlijke verwenrepen of deze favoriete appeltaart

 


5 opmerkingen:

  1. Hoi Marjolein,
    Ik vind het zó fijn dat je weer blogt!
    En een fijn recept...koeken met havermout zijn altijd lekker, en het is meestal makkelijk te maken hè.
    Dank je wel...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Marjolein,
    Heerlijk zo'n recept..dank je wel!
    Fijne avond, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, wat maakt zo'n reuze koek me blij! Ik heb het recept iets aangepast en ze lekker groot gemaakt, Ze zijn superlekker!
    En een voorraad om de hele familie mee blij te maken, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs