03 november 2013

Hulpje voor je menuplanning

Als je wekelijks een menuplanning maakt (zie onder het kopje huishouding handige printables voor je menuplanning) is het soms leuk een nieuw recept uit te proberen. Je kunt natuurlijk zoeken in kookboeken en tijdschriften, maar wat ook erg leuk is om op www.allerhande.nl te kijken. Je toetst het ingrediƫnt in wat je in huis hebt (bijv.prei) en er komen zo 500 recepten voorbij. De app (voor je Ipad of tablet) van de allerhande of appie is ook erg handig. Het verschil tussen een site als de allerhande en bijv. smulweb is dat de recepten bij de allerhande veelal door professionele koks uitgeprobeerd zijn (en dus meestal goed lukken als je ze thuis maakt) en van de meest populaire gerechten wordt een instructiefilmpje gemaakt. ( zie youtube)

Twee heerlijke recepten:

http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/986084/gevulde-kipfilet-met-rozijnen-port-en-walnoten/?rq=kip+walnotenhttp://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/538866/mac-n-cheese-met-broccoli/?rq=broccoli+cheese

Nadeel vind ik wel dat er bij de ingrediƫnten vaak dure producten staan van bijv. AH Excellent, maar ik hoop dat de ervaren kok er zelf goedkopere vervangingen voor kan vinden.


1 opmerking:

  1. Ben ik met je eens, soms vragen ze je een duur product te gebruiken, waarvan je maar heel weinig nodig hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs