04 november 2013

4 links {prentenboeken}

Nu het herfst geworden is, is het heerlijk om veel voor te lezen. Samen boeken lezen vergroot de woordenschat en de algemene kennis van je kind. Het is goed voor het taalgevoel –en begrip, het prikkelt de fantasie, interesse en nieuwsgierigheid en het is een goede voorbereiding op het zelf leren lezen. Ook voor de binding tussen ouder en kind is voorlezen erg goed, maar het is vooral gezellig!! Graag deel ik met jullie vier favoriete prentenboeken van ons. Als jullie nog een leuk prentenboek weten houd ik me aanbevolen!


6 opmerkingen:

 1. Onze echte favoriet, niet meer nieuw te verkrijgen maar vaak nog wel in de bieb te vinden, is: 'Niet brullen in de bibliotheek'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Marjolein. Ik ken alleen de eerste! Hier zijn vooral de zoek-boeken favoriet bij mijn zoon van 9. Die vinden jou kinderen vast ook leuk. Elke bieb heeft ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het muizenhuis van Karina Schaapman is een geweldig leuk boek om eindeloos in te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "kleine bever en de echo" (weet even de schrijver niet)
  "ik hou van je tot de maan en terug"
  "we gaan op berenjacht"

  Ik ben ook echt dol op prentenboeken. Mijn kinderen zijn er al bijna weer te groot voor, maar ik ben er heel zuinig mee, zodat ik later mijn kleinkinderen weer kan voorlezen. Niks is zo knus als voorlezen.
  Ik lees de meiden nu voor uit de kronieken van Narnia van c.s. Lewis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de boeken van Sandy Eisenberg Sasso (wel in het Engels)
  en ik las in je blog ergens dat je zo genoten had van Victorian Farm, Edwardian farm ect. Komende woensdag start op BBC 2 een nieuwe 6-delige serie Tudor farm

  Afke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar hou ik van. Blogs en links over en naar boeken. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs