07 maart 2013

Leuk en goedkoop idee voor een verjaardagstaart

Via deze site kun je voorbeelden zien van nummertaarten. Dat zijn verschillende soorten cakes die je zo legt of snijdt dat er een nummer (leeftijd van je kind) ontstaat. Binnenkort wordt onze tweeling alweer drie en dan kan ik dus zelf twee simpele ronde cakes bakken en daaruit het cijfer drie maken of snijden (zie hieronder). Dan kun je het daarna versieren met slagroom en snoepjes of fondant met versieringen of met marsepein. Echt een leuk idee voor de verjaardag van je kind of bijv. voor een huwelijksfeest.

Leuk zo'n aquariumcake!

Dit zijn de soorten cakes die je nodig kunt hebben. Gewone cakes, ronde cake en cakerollen

Dit is de cake die ik hoop te maken voor de verjaardag van de tweeling. Je haalt met een ronde vorm het middenstuk uit de beide ronde cakes en dan snijd je de helft van de 1e cake af en ongeveer 1/4 deel van de tweede cake. Dan leg je ze zo dat ze samen een drie vormen en dan versieren maar!


5 opmerkingen:

 1. Hey Marjolein,

  Leuk dat je weer eens een bericht plaatst. En wat een leuke deze keer. Handig ook. Over een aantal weken wordt onze oudste alweer 6, dus altijd leuk dit soort berichten.
  Gaat het nog goed met je zwangerschap?

  Vriendelijke groet,
  Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg, ik heb vroeger vaak speciale taartebn gemaakt. Met behulp van een boekje. Daarin stonden die nummers ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een vriendin die een leuke stap voor stap site heeft gemaakt over bakken, koken etc www.heerlijke-recepten.blogspot.com een aanrader om te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel. Over twee weken hoop Ralph hier 9 te worden. Dit si echt een leuk idee. Al mag de kwarktaart ook niet ontbreken.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs