15 februari 2013

Gezinsavond met thema: ik hou van jou!

Vandaag hadden we een bijzondere gezinsavond. Het thema was: 'Ik hou van jou'. Ik was met de meiden al de hele week bezig geweest met de voorbereidingen. Myrthe had een hartjesslinger geknutseld en op school had ze een mooi versierd doosje voor papa gemaakt. Verder hebben we een knuffelslinger gemaakt. Een slinger met handjes en hartjes om te laten zien hoeveel we van papa houden. Tja en dan even naar de action voor wat klein spul als rozenblaadjes, hartjessnoepjes en een mooie grote kaart voor papa. Als ik eenmaal bezig ben om zoiets te organiseren dan wordt het vaak groter en groter. Dus kocht ik nog een flesje eau de toilette voor manlief en kocht ik hartjespasta. Het lievelingseten van manlief is namelijk pasta met bolognesesaus, dus dit maakte het extra feestelijk.
Ook maakten we 's middags nog een aardbeienkwarktaart voor het toetje. Maar helaas mislukte dat grandioos. Het zag er allemaal heerlijk en zelfgemaakt uit...tot ik de gelatine toevoegde. Er kwamen grote klonten in de kwarktaart en na een poosje zag ik al dat hij niet meer te eten was. Balen! Toen maar een toetje gemaakt van cake, vanillevla, slagroom en snoepjes. Dat was ook lekker. We hebben genoten van het eten, van elkaar en van de cadeautjes. Dat zijn zulke waardevolle momenten!!
Vlak voor het toetje vertelden we elkaar waarom we van elkaar houden. Dat was fijn! Ook hebben we veel gelachen, bijv. toen papa over Myrthe zei dat ze zorgzaam en lief was. Myrthe zei: 'Oh pap, ik weet wat zorgzaam is, dat is een kernkwaliteit, dat heb ik op school geleerd.' (5 jaar!) Of dat Amélie tegen haar tweelingzusje zei: 'Ik vind jou lief omdat je altijd zo goed je toetje op eet' ;-) We hebben 1 Korinthe 13 gelezen en Joh 3:16 met elkaar opgezegd en veel gezongen. Daarna was het tijd voor een (kinder)film met popcorn. Wat ben ik dankbaar voor mijn gezin, voor deze mooie momenten samen, voor de liefde die er is en de grote liefde waarmee de Heere ons liefheeft!!

10 opmerkingen:

 1. Wauw wat een leuk/mooi idee!! Super cool! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gezellig!!!! En wat goed ook om zulke momenten te plannen met je gezin!
  Liefs Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi gezinstraditie! Gezellig lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Marjolein,

  wij hebben ook donderdag die pasta met bolognesesaus gegeten! Was heerlijk! :) Wat heb je het weer ontzettend leuk gedaan, en mooi versierd, en prachtig gemaakt allemaal, super!

  Liefs, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder !! Echt iets om heeeeel dankbaar voor te zijn.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Marjolein,

  Ik heb al een aantal keren je blog gelezen. Mooi om te zien/lezen hoe jij op je plaats een stuk van Jezus mag laten zien. Je blogs zijn inspirerend, bemoedigend, eerlijk en kwestbaar.

  Heel mooi.

  Groet,

  Chamila Kwakernaak

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vond het zo'n mooi en geweldig idee. Toen ik deze blog las. Afgelopen vrijdag hebben wij (ik en mn 4 kids)mijn man volledig verrast. Hij vond het zo leuk. We genoten enorm met z'n allen! Bedankt voor het delen...Groet en zegen Deleana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi! Ziet (en klinkt) er geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een reuzegoed en prachtig idee! Heel leuk zeg en zo waardevol. Die broodplank 'geef ons heden..'heb ik ook, grappig.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-