27 maart 2013

Samenvatting JongeGezinnendag en boek/cd tip

Afgelopen zaterdag zijn we naar de eerste JongeGezinnendag geweest in Hardinxveld-Giessendam. Wat was dat leuk zeg! Allereerst al omdat we lekker samen een dagje weg konden, aangezien de kinderen bij oma waren. De dag zelf was erg afwisselend met cabaret, zang, boekenplein, workshops en een korte lezing. Ook vond ik het erg leuk dat het erg gericht was op echtparen. Zo mocht je samen op de foto, kreeg je een lunch for two (incl. kaartjes met vragen die je aan elkaar kon stellen en een dropveter met een kaartje eraan waarop stond: 'Vind elkaar in het midden' ;-)), tijdens de workshops mocht je samen nadenken over een bepaald onderwerp en ook kreeg je een map mee met bouwstenen waarin je samen de eerste stappen kon zetten naar doelgericht opvoeden en dus na te denken over het erfgoed dat je meegeeft aan je kinderen op emotioneel, geestelijk en spiritueel vlak. Erg leuk en interessant ook en daar gaan we zeker thuis mee verder aan de slag.

Wij hebben een workshop over communicatie gevolgd (daar volgt van de week nog een blog over) en een workshop over gezinsavonden. Verder kon je boogschieten bij de workshop doelgericht opvoeden en ook was het boekenplein erg interessant. (Ik kon het weer niet nalaten een boek te kopen ;-)) Het boek wat ik gekocht heb gaat erover hoe je je kind bij Jezus kan brengen en hoe je dus goede geestelijke gesprekken met je kinderen kan voeren of met/voor ze kan bidden zodat je ze als het ware aan de voeten van Jezus legt.

Ook werd ik tijdens de workshop Gezinsavonden gewezen op het boek 'Van feest naar feest' van Site van der Gugten, Tineke Lous en Annette Noordhof. Ook via mijn blog had ik die tip al een aantal keer gekregen, dus ben ik met een stel boekenbonnen naar de Ev. boekwinkel gegaan en heb ik dit mooie boek gekocht.

Er worden veel tips gegeven in het boek om feesten te vieren met een betekenisvolle achtergrond. Ook feesten als moederdag of verjaardagen kun je vieren vol betekenis en zo kun je nieuwe familietradities instellen en kinderen leren om de Christelijke feesten nadrukkelijk mee te vieren op een wijze die ze goed begrijpen en die blijvende herinneringen achter laat.
Er is in het boek veel aandacht voor de Stille week, Kerst en Pinksteren. Er staan ook dingen in die we in ons gezin al doen, zoals de adventskalender bijvoorbeeld, maar er zijn ook nog veel andere dingen beschreven in het boek die nieuw voor me zijn.
Wat ook erg leuk is, is dat er bij elk feest een stukje achtergrondinformatie gegeven wordt.

Ook heb in de boekwinkel de nieuwe cd van Ronald Koops gekocht. Prachtige instrumentale (piano) muziek van liederen rondom Pasen. Ik vind het altijd zo heerlijk om 's ochtends vroeg al een kaars aan te steken en rustige muziek aan te zetten, dat geeft gewoon rust in huis en deze CD past daar precies bij.

Hieronder een korte impressie van de JongeGezinnendag en daaronder een filmpje van Ronald Koops.

Sfeerimpressie JongeGezinnendag (als je goed kijkt zie je mij ook nog een paar keer voorbijkomen ;-))7 opmerkingen:

 1. Hoi,
  Het filmpje, waar ik benieuwd naar ben ;) en je foto sfeerimpressie staan er niet bij geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan de filmpjes wel gewoon zien op mijn laptop, dus ik weet niet goed waar het aan ligt. Via deze link kun je alsnog het filmpje van de jongegezinnendag bekijken: http://www.generatio.nu/nl/70/Nieuws/21/Filmpje_JongeGezinnenDag_online

   Hartelijke groet, Marjolein

   Verwijderen
 2. klinkt geweldig die dag! Een belangrijke bouwsteen aan jullie gezin.
  Mooi dat je het boek 'van feest naar feest' hebt aangeschaft. Ik attendeerde je er volgens mij ook een keer op ;-) . Wij hebben het boek al jaren en gebruiken het vaak. Momenteel ligt het kruis met de symbolen bij ons op tafel. Elk jaar weer bijzonder. Wij geven het boek ook vaak als kraamkado. Zegen in alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zeiden vandaag nog tegen elkaar hoe bruikbaar we dat boek vinden. We gebruikten het vandaag om inhoud te geven aan de Sedermaaltijd ... Ik weet zeker dat je er veel plezier van zult hebben!
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie dag moet dat zijn geweest. Waar ging dat van uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Marjolein,

  Wat ontzettend leuk om jouw verslag van de JGD te lezen! Blij dat jullie het zo goed hebben gehad deze dag.

  Hartelijke groetjes,
  Annemarie Huijser
  BUtogether

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs