25 maart 2013

Een levensveranderend gebed leren bidden

Als je Kolossenzen 1 eens goed doorleest dan valt je iets op. Aan het begin staat namelijk een prachtig gebed. Paulua en Timotheus bidden dit gebed voor de gemeente van Kolosse. Het is altijd prachtig om te bidden met de woorden uit de Bijbel zelf, omdat ik geloof dat God Zijn wil in Zijn Woord bekend maakt en wat is er mooier dan een gebed te bidden naar Zijn wil. We weten uit het Woord dat als we iets bidden naar Zijn wil dat Hij het zal verhoren en daarom heb ik me dit gebed eigen gemaakt en bid ik het dikwijls voor mijn man en kinderen, voor mezelf, voor de gemeente en iedereen die God me op het hart legt. Lees het onderstaande gedeelte eens goed door, daarna zal ik wat uitleg proberen te geven over dit gebed.
 
Kolossenzen 1: 9-14
 
Daarom houden ook wij niet op, vanaf de dag dat wij het gehoord hebben, voor u te bidden en te smeken dat u vervuld mag worden met de kennis van Zijn wil, in alle wijsheid en geestelijk inzicht,
zodat u wandelt op een wijze de Heere waardig, Hem in alles behaagt, in elk goed werk vrucht draagt en groeit in de kennis van God,
terwijl u met alle kracht bekrachtigd wordt, overeenkomstig de sterkte van Zijn heerlijkheid, om met blijdschap in alles te volharden en geduld te oefenen.
Daarbij danken wij de Vader, Die ons bekwaam heeft gemaakt om deel te hebben aan de erfenis van de heiligen in het licht.
Hij heeft ons getrokken uit de macht van de duisternis en overgezet in het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde. In Hem hebben wij de verlossing, door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de zonden.
 
Dit is een gebed dat je in geloof mag bidden. In geloof dat God je zal verhoren op Zijn tijd, omdat het een gebed is naar Zijn wil. Stel je nu voor dat ik dit gebed bid voor iemand die ik ken, iemand waarvan ik houd en diegene is niet gelovig. Dan bid ik dat diegene vervuld mag worden met de kennis van Gods wil. Dat diegene wijsheid en geestelijk inzicht mag ontvangen, zodat diegene op een manier leert te wandelen die de Heere waardig is en dat hij/zij Hem zal behagen en vrucht zal dragen en mag groeien in de kennis van God. Dat diegene met kracht bekrachtigd wordt en Gods sterkte en heerlijkheid zal ervaren, zodat diegene leert om geduld te oefenen en met blijdschap in alles kan volharden. Dat diegene leert om God de Vader in alles te danken en deel mag uitmaken van de erfenis van de heiligen. Dat God diegene wil trekken uit de macht van de duisternis en dat hij/zij Verlossing mag verkrijgen door het bloed van Jezus, de vergeving van de zonden en daardoor bij Zijn Koninkrijk mag horen.
 
Je snapt dat je dit op een iets ander manier ook kan bidden voor iemand die gelovig is of voor een grote groep mensen. Wat ik zo mooi vind aan dit gebed is dat alles er eigenlijk in zit. Of degene voor wie je bidt nu ziek is of gezond, rijk of arm, voorspoed of tegenspoed meemaakt, gelovig of ongelovig, je kinderen of je gemeente: dit is een een levensveranderend gebed!
 
Ga dit bidden voor je kinderen, voor je man, voor je gemeente, voor je familie en voor iedereen die op je pad komt. En vergeet dit niet voor jezelf te bidden. Gods Woord is krachtig en daardoor geloof ik dat dit een krachtig gebed is en het zal zijn uitwerking niet missen.

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooi blogje, dank je wel! Dit ga ik zeker doen, er zijn een paar mensen van wie ik hou, maar die niet gelovig zijn, sterk in mijn gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je. Terwijl ik het las dacht ik: ik heb het ook hard nodig om dit voor mijzelf te bidden. ALLE wijsheid en geestelijk inzicht! Hem in ALLES behagen, in ELK goed werk vrucht dragen. Met blijdschap in ALLES volharden! Daar zie ik nog wel mijn tekorten. Maar ook voor anderen is het goed om dat te bidden. Zelf bid ik regelmatig delen uit Psalm 139.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi hoor, ik had zelf ook een stukje geschreven en las nu dit, sluit mooi aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel compleet en tegelijk een zegen voor de mensen voor wie je dit bidt. Mooi om zo midden op de dag weer eens te lezen. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi. Dank je wel dat je dit op je blog gezet hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PRACHTIG!
  En wat is GODS WOORD rijk en overvloedig.
  Geweldig dat je ons met dit Bijbelgedeelte en stukje wilde ZEGENEN!
  DANK...
  LIEFS, SUZANNE

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve marjolein,

  Wat een prachtig blog heb je met zo'n rijke inhoud!
  Ik geniet er steeds weer van en ben blij je ontdekt te hebben en je op deze manier te mogen leren kennen.

  Heel veel liefs, Anita van Vuuren

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel! Ik heb er eigenlijk nog nooit bij stil gestaan dat wij dit gebed ook kunnen bidden voor elkaar! Het is echt zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi idee om dit gebed voor anderen en jezelf te bidden! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs