26 mei 2012

Recept pasta met broccoli en een heerlijk toetje

Gisteren had ik een heerlijke pastaschotel met broccoli en kip gemaakt en als toetje had ik een cupcakevormpje gevuld met appel- en stroopwafelstukjes met een topping van mascarpone, ahornsiroop, kaneel en vanillesuiker. Het was een heerlijke maaltijd en daarom het recept hieronder.

Pastaschotel met broccoli (ong. 4/5 personen)

Nodig:

Broccoli
1 stuks kipfilet
1 ui
*verse of gedroogde pasta
2 bouillonblokjes
kruidenmix voor kip
olijfolie
geraspte kaas
peper en wat chilipoeder
90 gram boter
80 gram bloem
1 liter melk

Kook de broccolistronkjes en snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid de kipfilet met de kruidenmix. Snijd de ui in fijne stukjes.
Doe wat olijfolie in een pan en bak de kipfilet gaar en voeg halverwege de ui toe en laat mee bakken. Zet het vuur daarna zacht.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg dan al roerend met de garde de bloem toe en blijf roeren (!) voeg dan in kleine scheutjes de melk toe en blijf roeren!! Breng het mengsel aan de kook en blijf af en toe in die pan roeren. Voeg dan twee bouillonblokjes toe, flink wat peper en een beetje chilipoeder. Voeg een handje geraspte kaas toe. Als het goed is heb je na een minuut of 5 een dikke witte roomsaus.
Giet de broccoli af en doe die bij de kip in de pan. Giet de saus eroverheen en laat nog zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet de pasta af en spoel de pasta even om met heet water en voeg de pasta bij de saus.

Voor het toetje heb je nodig (6 personen):

cupcakevormpjes
2/3 stroopwafels
2 appels
**mascarpone (gewoon een klein bakje, denk zo'n 200 gram)
kaneel
ahornsiroop
vanillesuiker

Vul de cupcakevormpjes met kleine stukjes appel en kleine stukjes stroopwafel tot aan de rand en zet in de oven op een lage stand (150 graden).
Mix de mascarpone met een theelepel kaneel en een flinke scheut ahornsiroop en de vanillesuiker. Haal na 10 minuten de vormpjes uit de oven, laat een beetje afkoelen (stroop kan heel heet zijn) en doe er een klodder mascarpone op.

Eet smakelijk!!

*Ik heb zelf pasta gemaakt: 3 eieren mengen met 300 gram bloem en wat zout en minimaal 8 minuten kneden en daarna een half uur in de koelkast, dan zo dun mogelijk uitrollen en dunne strookjes afsnijden (of de pastamachine gebruiken) en dan ong. 5 minuten koken met een scheutje olijfolie en wat zout), maar je kunt natuurlijk ook gewoon gedroogde pasta gebruiken.

**Ik had nog flink wat van het mascarponemengsel over dus heb ik een makkelijk koffietaartje gebakken en de mascarpone daar bij gebruikt. Recept koffietaartje: Kneed 100 gram boter, 150 gram bloem, 50 gram basterdsuiker en een zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Bekleed een ingevette boterkoekvorm ermee en bak ong. 45 minuten in de oven op een lage stand. Taartbodem moet licht van kleur zijn en het moet een stevige koek zijn. Laat afkoelen. Meng ondertussen een eetlepel oploskoffie met 50 gram poedersuiker en 3 eetlepels heet water en laat even rusten. Als de koek is afgekoeld smeer je het koffiemengsel er overheen in een dunne laag. Zet een uurtje in de koelkast. Snijd daarna een punt af en serveer met een flinke lepel mascarponemengsel. Ideale koek/taart voor koffieliefhebbers, zoals mijn manlief ;-))




2 opmerkingen:

  1. Hmmm, klinkt erg lekker allemaal!

    Goed Pinksterweekend gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk he, om zelf pasta te maken! Welk soort bloem gebruik je?

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-