17 mei 2012

Gratis E-book over Spreuken 31

Courtney van de blog womenlivingwell.org heeft pas een E-book geschreven. Dit boek gaat over de Spreuken 31-vrouw en dan vooral over hoe je dat hoofdstuk uit Spreuken kunt vertalen naar het leven hier en nu. Ik vond het een ontzettend boeiend boek en heb veel nieuwe inzichten gekregen. Als er bijvoorbeeld staat in Spreuken 31: 15 dat de goede huisvrouw vroeg opstaat om haar gezin van eten te voorzien en de dienstknechten hun deel geeft/hun taken geeft om te doen, dan vertaalt Courtney dat naar onze tijd door te stellen dat het goed is vroeg uit bed te komen om stille tijd te houden, maar ook om het ontbijt klaar te maken, lunchboxen klaarmaken en de dienstknechten (Dat wil zeggen in onze moderne tijd: de wasmachine, afwasmachine en dergelijke) opdrachten geeft. Oftewel je heb alles draaiende, klaarstaan of uitgeruimd als je gezin uit bed komt. Dat zorgt zeker voor een veel soepeler verloop van de dag.
Je kunt je aanmelden op de mailinglist van Courtney die te vinden is op haar blog en dan ontvang je de link van het boek. Maar bij mij werkte dat inschrijven niet, dus heb ik de link van Courtney zelf gekregen. Je kunt haar dus ook mailen om de link via courtney@womenlivingwell.org of je kunt evt. mij mailen om te link als het via de andere wegen niet lukt. Het boek is al vertaald in het Spaans en het Duits en ik zou het erg leuk vinden om te vertalen in het Nederlands, maar heb daar nu nog geen tijd voor, dus als een ander zich geroepen voelt mail dan naar Courtney.
De komende weken wordt het boek uitgebreid besproken op www.goodmorninggirls.org

10 opmerkingen:

 1. Als stille meelezer wil ik hier wel graag op reageren ;-). Ik heb toevallig de laatste tijd een paar interessante dingen gelezen en gehoord over Spreuken 31 die mij erg aanspraken. Je kunt je namelijk afvragen of Spreuken 31 is bedoeld als een soort checklist voor vrouwen. Ik denk dat veel vrouwen zich verschrikkelijk tekort voelen schieten als ze dit hoofdstuk zo lezen.

  Deze blogster benadert Spreuken 31 op een andere manier: http://www.jennyraearmstrong.com/2012/05/14/the-proverbs-31-woman-theology-and-me-part-1-2/ (let op, er zijn ook een tweede en derde deel) en deze speech http://edge.baylor.edu/media/131560/131560-wvideo.mp4 (hier de blog van de spreekster: http://rachelheldevans.com/blog), o.a. over hoe Joodse vrouwen dit hoofdstuk van Spreuken bekijken, vond ik heel verhelderend. En geruststellend, want poe ... ik kan echt niet tippen aan de degelijke huisvrouw.

  Ik wil geen discussie beginnen, maar ik vind het persoonlijk altijd boeiend om verschillende standpunten te overwegen. Het heeft in dit geval natuurlijk ook te maken met hoe je aankijkt tegen de rol van man en vrouw in de kerk en de samenleving. Maar goed, kijk maar wat je ermee doet ;-).

  O ja, ik ga de website en het e-book dat je noemt natuurlijk ook bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, Annemarie! Er zijn inderdaad verschillende visies op de spreuken31-vrouw en het is goed dat te onderzoeken. Wat ik zo mooi vind aan het e-book van Courtney is dat ze laat zien dat je niet perfect moet zijn om een spreuken31-vrouw te worden. Ik heb echt genoten van de frisse kijk op dit hoofdstuk. Ben benieuwd wat je van het ebook vindt!! Groetjes en Gods zegen! Marjolein

   Verwijderen
 2. Ik doe mee op Goodmorning Girls,(kijk ook eens op mijn blog www.allfortheking.nl) en dit is een erg leuk onderwerp. Ook Courtney kreeg deze reacties van vrouwen op de Spreuken31 vrouw en hoe zij daarop in gaat is erg leuk, dus het boek lezen is zeker een aanrader, ik vind hem ook erg mooi en duidelijk geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Tjitske,

   Bedankt voor je reactie! Wat leuk dat je aan Goodmorninggirls meedoet. Ik kijk meestal alleen de filmpjes ed. Doe je mee met een groep vrouwen? Ik ga gelijk een kijkje nemen op je blog. Leuk joh!

   Groetjes en Gods zegen,

   Marjolein

   Verwijderen
  2. Hoi Marjolein,

   Nee, ik doe niet mee met een groep vrouwen, ik heb me eerst als alleen aangemeld, dat kan ook totdat je een groep hebt of gevonden hebt. Maar ik hoop eigenlijk dat we net zoals o.a. de groep in Duitsland straks ook een groep in Nederland kunnen beginnen.
   (by the way, ik ben een tijd terug via jouw blog op de site van Courtney gekomen)

   Verwijderen
 3. Hoi, wat mooi om te merken dat er vrouwen zijn die graag een goede echtgenote, moeder, vrouw willen zijn zoals God het heeft bedoeld. Wat fijn dat je elkaar ook via blogs als deze daartoe aan kunt sporen en bemoedigen. Ik wordt alleen al dankbaar als ik zo lees over hoe jij je graag in wilt zetten en er mee bezig bent en ook van anderen.
  Tja en hoe je spreuken 31 invult voor je eigen leven is natuurlijk ook afhankelijk van veel omstandigheden enz.. Maar het verlangen en de wens van ons zal vast hetzelfde zijn.
  Jij ook Gods zegen.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik heb het e-book een tijdje geleden gedownload, moet het nu echt maar eens gaan lezen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem ook al eens gedownload. Leuk dat je hierover blogt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. kun je me de link sturen om te downloaden? ik heb me subscribed maar geen idee wat ik nu moet doen! gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerda,

   Stuur me maar een mailtje op marjoleinmol@hotmail.com dan zie ik je emailadres en stuur ik je de link toe. Groetjes Marjolein

   Verwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs