16 mei 2012

Huwelijksadviezen

  Jim Bob Duggar van de serie '19 kids and counting' heeft een aantal adviezen gegeven over het huwelijk en die wil ik graag met jullie delen. Ik kijk graag naar hun serie via YouTube. Je kunt ze ook volgen via de Amerikaanse zender TLC. Dit echtpaar Duggar is voor mij een voorbeeld in de manier hoe ze met elkaar en de kinderen omgaan. Ook raadt hij het boek 'Een huwelijk vol liefde' van Ed Wheat aan (verkrijgbaar bij bol.com) en ook dat boek kan ik iedereen van harte aanraden.
 • Ga nooit slapen als je nog boos bent op elkaar. Praat het eerst uit en vergeef elkaar voordat je gaat slapen. Zoals de Bijbel zegt: 'Laat de zon niet ondergaan over je boosheid'.
 • Hoe dichter een man en vrouw bij God leven, hoe dichter ze naar elkaar toe groeien. Hoe verder ze verwijderd zijn van God, hoe verder ze van elkaar verwijderd zullen zijn.
 • Zorg dat je elke week een avond samen hebt. Het liefst dat je samen een avond weg kan om ongestoord te kunnen praten en leuke dingen te kunnen doen.
 • De man moet zijn vrouw koesteren en zijn liefde voor haar laten zien door haar respectvol te behandelen.
 • De man laat onder meer zijn liefde voor zijn vrouw tonen door de deur voor haar open te houden (galant te zijn), haar mee uit te nemen, liefdesbriefjes voor haar neer te leggen en haar vaak te vertellen hoeveel hij van haar houdt.
 • Vraag aan elkaar wat de ander graag gedaan wil hebben in huis (bijv. garage opruimen) of wat je voor de ander kan doen die dag en zorg dat je het dan vervolgens ook doet!
 • Luister naar elkaar, praat met elkaar en zorg dat je vrouw haar hart bij je kan luchten.
 • Prijs elkaar tien keer meer dan dat je elkaar corrigeert (dat geldt ook voor je kinderen)
 • Respecteer elkaar2 opmerkingen:

 1. Daar is niets onduidelijks aan Marjolein. Het is goed om af en toe even gescherpt te worden. Het boek houd ik in gedachten en voeg hem toe aan mijn favorieten/lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze regel: Prijs elkaar tien keer meer dan dat je elkaar corrigeert (dat geldt ook voor je kinderen), is er eentje waar ik(wij) wel weer eens extra aan mag gaan werken, goed om de regels weer eens te lezen.

  Ook ik volg de Duggars, momenteel zijn ze trouwens ook op televisie op net5, elke dag van 18.30-19.30 en de herhaling is de volgende dag om 15.00uur.

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs