27 mei 2012

Bloemen aan een dode tak

Sinds ik een tuin heb kan ik intens genieten van het nieuwe leven wat steeds weer groeit in de tuin. Steeds op een andere manier. Steeds in andere kleuren en vormen. Gods schepping is zo prachtig.


Maar toen ik vanavond in alle rust en stilte in de tuin zat viel mijn oog op een doodgevroren struik. Zo ééntje waar nooit meer leven in komt en die weggehaald moet worden. En zomaar opeens, binnen één dag, waren er twee prachtige bloemen gegroeid aan die struik. Kan er leven komen uit iets wat dood is?


En ik denk terug aan vroeger, aan de tijd dat ik nog niet gelovig was en ik weet nog dat ik me voelde als die dode tak. Leven zonder zin. Leven in zonde. Leven zonder genade. En hoe God in al die jaren daarna me heeft geroepen, gered, gevormd, gekneed om steeds meer gelijkvormig te zijn aan Zijn Zoon Jezus Christus, uit genade. Pure onverdiende genade. Liefde, zo oneindig groot. En ik zie in mijn leven vruchten groeien. Ik zie steeds meer Gods werk in mijn leven. Als het ware als die enkele bloemen aan die dorre takken.


Maar soms word ik overweldigd door de taken die op me wachten, de dingen die ik nog moet leren, de opvoeding van de kinderen, de zonde die er soms zo makkelijk insluipt, de huishoudelijke taken, de dingen waarin ik grandioos faal. Als ik naar mezelf kijk, dan word ik soms zo moedeloos, voel ik me zo onbewaam. Maar Jezus Christus heeft ons een Helper gegeven. De Geest die in ons woont, de Geest van Christus en dan mag ik het uitroepen naar God: 'Here, ik wil zo graag op U lijken, zo graag heilig leven, maar ik faal keer op keer, maar ik weet dat U een goed werk in mij begonnen bent en dat U dat zal voleindigen tot op de dag van Jezus Christus'. In al mijn vragen, beslommeringen en drukte mag ik rusten bij Hem, mag ik praten met Hem, mag ik mijn toevlucht zoeken bij Hem. Mag ik leren uit Zijn Woord en weten dat er ook voor mij genade is, dat Hij mij liefheeft.Vandaag las ik in de NIV-studybible (Engelse bijbel, gekregen van manlief):

'Grace and peace be yours in abundance through the knowledge of God and of Jesus our Lord' (2 petr. 1:2) en ook: ' For the eyes of the Lord are on the righteous and His ears are attentive to their prayer'(1 petrus 3:12)

Ik ben God zo dankbaar, zo ongelooflijk dankbaar voor wat Hij in mijn leven heeft gedaan. Wie Hij voor me wil zijn en voor Zijn Vrede, Zijn Genade. En dat moet genoeg zijn, want Hij heeft gezegd: 'Mijn genade is u genoeg'. Ook in stress, in drukke omstandigheden, in falen. Zijn genade is mij genoeg! Ik mag juist in drukke momenten aan Zijn voeten zitten en leren van Hem en Zijn Vrede ervaren.


3 opmerkingen:

 1. Mooi stuk tekst hoor! Ja, het is onmogelijk om alles goed te doen maar als we maar ons best doen dan is het goed. Er is zoveel te leren om volgens Christus voorbeeld te leven, dat is nooit klaar. Zelf ben ik pas begin dit jaar tot geloof gekomen dus ik zit nog helemaal aan het begin en heb nog heeeeeel veel te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had helemaal niet door dat ik een dode tak was, toen ik nog niet tot geloof gekomen was. Pas nu zie ik dat ik zo ongelofelijk blind was ( of dor/doods). het is echt pure genade dat het veranderde. Heel mooie wat je schrijft over 'de Helper'. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is me uit het hart gegrepen! Dankje,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs