26 juni 2019

Ontbijtrecept: Havermoutpannenkoekjes

Een aantal jaar geleden vond ik een recept van gezonde havermoutpannenkoekjes. Dit recept heb ik aangepast aan de grootte van ons gezin. We eten deze pannenkoekjes meestal op zaterdagmorgen, maar soms ook op woensdagmiddag, als de kinderen vrij zijn.
Soms vragen de kinderen er ook om op hun verjaardag, zo lekker vinden ze het. Ik heb het recept gedeeld met vriendinnen en familie en bij hen is het ook erg in de smaak gevallen, dus bij deze deel ik het ook met jullie en wie weet wordt dit bij jullie ook een wekelijks terugkerend recept.



Ik geef het recept voor 2, 4 en 6 personen.

Nodig voor 2 personen:

150 gram havermout
300 ml melk
2 eieren
1/4 theelepel kaneel (of meer naar smaak)
snufje Himalayazout
(olijf)olie

Doe de ingrediënten in de blender en giet het beslag dan over in een maatbeker. Doe wat olie in een koekenpan en giet met de maatbeker 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Draai na een paar minuutjes om en laat de andere kant ook bruin worden. Ga zo verder totdat het hele beslag op is. De pannenkoekjes zijn heerlijk met kokosbloesemsuiker, honing, jam of ahornsiroop.

Nodig voor 4 personen:

300 gram havermout
600 ml melk
4 eieren
1/2 theelepel kaneel
snufje Himalayazout
(olijf)olie

Doe de ingrediënten in de blender en giet dan het beslag over in een maatbeker. Doe wat olie in een koekenpan en giet met de maatbeker 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Draai na een paar minuutjes om en laat de andere kant ook bruin worden. Ga zo verder tot het hele beslag op is. De pannenkoekjes zijn heerlijk met kokosbloesemsuiker, honing, jam of ahornsiroop.

Nodig voor 6-8 personen:

450 gram havermout
900 ml melk
6 eieren
1 theelepel kaneel
snufje Himalayazout
(olijf)olie

Doe de ingrediënten in de blender en giet het beslag over in een maatbeker. Doe wat olie in een koekenpan en giet met de maatbeker 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Draai na een paar minuutjes om en laat de andere kant ook bruin worden. Ga zo verder tot het hele beslag op is. De pannenkoekjes zijn heerlijk met kokosbloesemsuiker, honing, jam of ahornsiroop.

Zijn er pannenkoekjes over? Je kunt ze goed invriezen en na het ontdooien in de broodrooster verwarmen. Of eventjes in de magnetron doen.

De reden dat ik meestal drie kleintjes maak in plaats van één grote, is dat de pannenkoek makkelijk scheurt. 


Eet smakelijk!!

5 opmerkingen:

  1. Mmmm klinkt heerlijk! Ga ik zeker uitproberen
    Gr Yvonne D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk recept! Onze gezonde pannekoekjes maken we zo: 1 banaan, 2 eieren, flinke scheut havermout. In de blender, eventueel wat water als 't beslag te dik is. Natuurlijk kan je dit recept naar hartelust verdubbelen.
    Groetjes, Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel! Ik kwam het recept pas ook een keer tegen bij OptimaVita.
    Ik ga het ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk! Ik heb ze vanmorgen ook nog gebakken. Mijn kinderen zijn er ook dol op! Ik doe er 2 bananen door en iets minder havermout en melk. Echt genieten.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-