04 februari 2013

Bloemkoolovenschotel

Eerlijk gezegd houd ik niet zo van bloemkool, dus vond ik het tijd worden voor een recept waarin ik de bloemkool niet zo goed proef, maar het wel eet ;-) Ook ideaal voor de kinderen dus.
Ik heb van mijn oma een heel oud Margriet-receptenboek gekregen en daar stond een recept in voor een lekkere saus voor over de bloemkool.

Recept is voor 3 of 4 volwassen personen

Nodig:

300 gram rundergehakt
1 bloemkool
1 zak aardappelschijfjes
2 groentebouillonblokjes
45 gram boter
45 gram bloem
1/2 liter heet water
ong. 100 gram geraspte kaas ( of een paar handjes kaas)
kerriepoeder
paprikapoeder
chilipeper
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul en kook de bloemkool kort (5 min) met wat zout. Doe het gehakt in een ingevette ovenschaal en leg daar bovenop de bloemkoolroosjes. Leg daarop de bevroren aardappelschijfjes totdat alles bedekt is. Verwarm de boter in een pannetje en kook een 1/2 liter water in de waterkoker. Voeg de bloem bij de gesmolten boter en roer goed met een garde totdat het een gladde massa is (vuur niet te hoog!!!) voeg dan een halve liter heet water toe en twee bouillonblokjes en blijf goed roeren. Zet het vuur zacht en laat het geheel een beetje inkoken. Voeg de geraspte kaas toe en ongeveer een eetlepel kerrie, een theelepel paprikapoeder en een klein beetje chilipeper. Voeg naar smaak nog wat peper toe en roer alles goed door elkaar. Als het goed is is je saus nu mooi ingedikt en heeft het geen klonten. Giet de saus over de aardappelschijfjes en zet de schotel ongeveer 45 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!!


5 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ga ik een keer proberen!
    Groetjes, Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij was super!!!

    Groetjes corrien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jep, ik heb em ook gemaakt en hij is erg in de smaak gevallen, alle kinderen aten hun bord zo leeg, en Lief en ik vonden het ook lekker ;-) Een blijf-recept dus ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hai Hai,
    Hartelijk dank voor dit recept. Mijn husband houdt ook niet zo van bloemkool, maar dit recept heb ik afgelopen vrijdag gemaakt en hij schepte twee keer op!!!!
    En ben heel blij dat ik per ongeluk op jouw blog terrecht ben gekomen, het maakt me blij!!!!
    Groetjes Crista

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt. Lijkt me een heerlijk recept. Mijn man zijn lieveling eten is bloemkool. (niet het mijne) dus ik ga (net als jou) dit maken en kijken of het ook nét zo lekker is. Wát een geweldig mooi en verzorgd blog. Ben blij dat ik hier (per ongeluk) terecht ben gekomen, groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-