16 januari 2013

Ideetjes voor Valentijnsdag

Het is wel erg vroeg om nu al aan Valentijnsdag te denken, maar zo heb je genoeg tijd om eventuele leuke ideetjes op tijd uit te werken. Vroeger deden we niet veel meer aan Valentijnsdag dan elkaar een lief kaartje geven, maar dat is in de loop der jaren wel veranderd. Nu moet ik zeggen dat ik altijd erg geniet van speciale feestdagen (al dan niet commercieel) zoals deze. Ik geniet van het plannen maken vooraf en verrassingen bedenken en de tafel mooi dekken etc. Valentijnsdag is echt een dag om elkaar en de (evt) kinderen te laten merken dat jullie van elkaar houden en dat op die dag aan elkaar op een speciale manier te laten zien. (Dat moet je natuurlijk elke dag laten zien, maar zo'n bijzondere dag ervoor is extra leuk)Een aantal leuke ideetjes voor Valentijnsdag:
 • Vier het op 15 februari of 16 februari. De winkels doen alles in de uitverkoop na 14 februari, dus je kunt goedkoop je slag slaan voor leuke decoraties of kaartjes na 14 feb.
 • Bedenk een maaltijd met vooral rode accenten. Zoals tomatensoep, spaghetti en als toetje aardbeienijs of aardbeien met slagroom en natuurlijk rode wijn of rood sap erbij.
 • Schrijf een kaartje aan je man en/of laat de kinderen een tekening maken voor hun papa in de vorm van een hart.
 • Leer met de kinderen een liedje aan om voor papa te zingen.
 • Bak samen hartjeskoekjes of versierde cakejes
 • Vertel elkaar aan tafel waarom jullie van elkaar houden
 • Als je een cadeautje voor elkaar koopt, verstop dat dan eens in huis en maak er een echte speurtocht van.
 • Maak een movie-box voor 's avonds. Doe er een (nieuwe) film in, een lief kaartje, een zakje popcorn, een blikje cola en wat snoepjes.
 • Zorg voor oppas 's avonds en ga samen lekker een avondje weg
 • Zorg voor een gezellige sfeer in huis. Kaarsjes aan, mooi muziekje, tafel mooi gedekt.
 • Maak met de kinderen van te voren een mooie foto en geef die aan je man in een mooi lijstje
 • Laat de kinderen een slinger maken van hartjes en hang die boven de tafel.
 • Koop een bosje rozen voor je man en hang aan elke roos een kaartje met iets liefs erop
 • Schrijf een brief voor je man en sommige woorden laat je weg in de brief en vervang je door een rood papieren hartje, zodat hij mag raden wat daar stond.
 • Koop iets wat je man heel erg lekker vindt (zoals bijv. zijn lievelingsreep chocola) en verpak dit op een leuke manier.
 • Geef je man een 'toegoedbon'. Bijvoorbeeld voor een massage, voor een uitje wat hij erg leuk vindt, voor zijn lievelingseten, voor een mooie film of iets dergelijks.


Wil je nog meer tips kijk dan op mijn vorige blogpost over dit onderwerp en als je zelf nog tips hebt, dan is je reactie van harte welkom!!9 opmerkingen:

 1. Ik vind het heel leuk maar mijn Lief wil echt geen Valentijn vieren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt me op een idee gebracht! Leuk bedankt! Ik ga er een family night van maken....en op die avond kunnen we elkaar en de kinderen vertellen waarom wel zoveel van elkaar houden!
  Bedankt
  Ilse
  familynight2012.blogspot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig dat je aan Valentijn doet, vind ik zo niet bij je passen (je blogs lezende).
  Al je mooie tips moeten in het leven van alle dag passen!

  Een werelds bedenksel, al stimuleert het de economie ;)!
  Wij doen niet aan Valentijn het is te opgelegd en niet spontaan.
  Meer voor de jeugd.

  Wens je fijn weekend,
  groet Roos  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Roos, ik zie niet in waarom het niet bij me zou passen om aan Valentijn te doen. Het is een goede gelegenheid om samen als gezin een familietraditie te maken en samen dankbaar te zijn dat we van elkaar houden. Dat hoeft niet commercieel of voor de jeugd te zijn hoor. Je kunt het zo goedkoop houden als dat je zelf wilt.

   Hartelijke groet, Marjolein

   Verwijderen
 4. Wij doen niets aan valentijnsdag...heb er echt niks mee.

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke idee├źn! Nog een aanvulling op het lijstje: laat niet alleen weten dat je van je man houdt, maar ook dat je hem respecteert! Heel onze cultuur (zeker rondom Valentijn) is gericht op liefde, maar mannen hebben behoefte aan respect (vrouwen wordt immers opgedragen om ontzag te hebben voor hun man, in Efeze 5: 33). Dit n.a.v. Het boek 'Liefde en respect' van Emerson Eggerichs, waar ik binnenkort een blogje aan hoop te wijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Het klopt helemaal wat je schrijft over liefde en respect. Ik heb een tijdje terug een recensie van het boek van emerson emmerichs op mijn blog gezet. Hartelijke groet, marjolein

   Verwijderen
 6. Hallo Marjolein,
  Ik wilde even zeggen dat dit een erg fijne en leuke site is. Ga zo door.
  God Bless,
  Yvette

  BeantwoordenVerwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs