19 december 2012

Zelf aardbeienroomijs maken

Vandaag zat in onze adventskalender de opdracht om samen kerstijs te maken. Dus we zijn aan de slag gegaan met dit recept.

Je hebt nodig

200 gram aardbeien (doosje uit de diepvries supermarkt)
200 ml melk
70 gram poedersuiker (zie hier mijn tip om het zelf te maken)
200 ml ongeklopte slagroom
1 eetlepel citroensap

Dat blender je of mix je door elkaar heen en je doet het in een tupperware-bakje en zet het een uur in de vriezer. Dan haal je het eruit en je roert het goed door, zodat er geen harde stukken meer in zitten. Na een een uur herhaal je dit en na nog een uur nog een keer en dan hoef je het verder niet meer door te roeren, dan heb je gewoon héérlijk vers en zelfgemaakt aarbeienroomijs.


5 opmerkingen:

  1. Dat is nog eens leuk om te maken!! Jammie zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Marjolein,
    Als toekomstige mama volg ik jouw blog sinds kort. Hoe fantastisch om uit jouw ideetjes ook inspiratie te halen. Wat ik me afvroeg: van waar haal je inspiratie voor je adventskalender en de opdrachten/activiteiten die je met de kinderen doet?
    Alvast bedankt voor je reactie.



    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marjolein! Ik heb je aardbeienijs gemaakt en ook een variatie met mango. Wat bij mij alleen gebeurd is dat het ijs in de vriezer in twee laagjes verdeeld raakt. Je ziet onder in het bakje een donkere kleur en boven op is het heel licht roze. Ook gaat het kristalliseren waardoor het niet meer lekker eten is maar de smaak is wel heerlijk! Heb je tips?

    Groetjes Linda!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je om het half uur/uur even doorroert en dat een keer of 4, dan zou het gewoon moeten lukken, succes hoor!

      Verwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-