Vandaag zat in onze adventskalender de opdracht om samen kerstijs te maken. Dus we zijn aan de slag gegaan met dit recept.
Je hebt nodig
200 gram aardbeien (doosje uit de diepvries supermarkt)
200 ml melk
70 gram poedersuiker (zie hier mijn tip om het zelf te maken)
200 ml ongeklopte slagroom
1 eetlepel citroensap
Dat blender je of mix je door elkaar heen en je doet het in een tupperware-bakje en zet het een uur in de vriezer. Dan haal je het eruit en je roert het goed door, zodat er geen harde stukken meer in zitten. Na een een uur herhaal je dit en na nog een uur nog een keer en dan hoef je het verder niet meer door te roeren, dan heb je gewoon héérlijk vers en zelfgemaakt aarbeienroomijs.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Je kunt tegenwoordig geen krant of magazine lezen of het gaat over onthaasten en minimaliseren. Dat is blijkbaar een belangrijke behoefte d...
-
Het is weer bijna sinterklaas en dat kan ik goed merken hier thuis. De hele dag hebben de kinderen het over niets anders dan sinterklaas en ...
-
Ik denk dat de meesten van jullie nog niet zo bezig zijn met advent, maar toch is het nog maar een paar weken voordat de eerste adventszond...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
Voor mijn verjaardag heb ik het boek 'Liefde en Respect' van Emerson Emmerichs gekregen. Het boek stond al langere tijd op mijn lijs...
Dat is nog eens leuk om te maken!! Jammie zeg!
BeantwoordenVerwijderenBeste Marjolein,
BeantwoordenVerwijderenAls toekomstige mama volg ik jouw blog sinds kort. Hoe fantastisch om uit jouw ideetjes ook inspiratie te halen. Wat ik me afvroeg: van waar haal je inspiratie voor je adventskalender en de opdrachten/activiteiten die je met de kinderen doet?
Alvast bedankt voor je reactie.
Lekker!
BeantwoordenVerwijderenHoi Marjolein! Ik heb je aardbeienijs gemaakt en ook een variatie met mango. Wat bij mij alleen gebeurd is dat het ijs in de vriezer in twee laagjes verdeeld raakt. Je ziet onder in het bakje een donkere kleur en boven op is het heel licht roze. Ook gaat het kristalliseren waardoor het niet meer lekker eten is maar de smaak is wel heerlijk! Heb je tips?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Linda!
Als je om het half uur/uur even doorroert en dat een keer of 4, dan zou het gewoon moeten lukken, succes hoor!
Verwijderen