13 december 2012

Het muizenhuis

Pas was ik met de kinderen in de bibliotheek en daar stuitte ik (na een tip van een vriendin) op het geweldig leuke prentenboek 'Het Muizenhuis' van Karina Schaapman.

Karina heeft een écht muizenhuis gebouwd van afvalmaterialen en het huis (van bananendozen) bevat wel 100 kamers! Het is echt een feest om de foto's in het prentenboek te bekijken (zie hieronder). Karina heeft zo gelet op details en alles is gebouwd in een jaren 50-stijl. Echt bijzonder dat iemand zo creatief kan zijn.

De verhalen in het prentenboek gaan over de muizen Sam en Julia die van alles beleven. De verhalen zijn een beetje in Jip en Janneke stijl geschreven en zijn dus heel eenvoudig en echt voor jonge kinderen, maar de paginagrote foto's die erbij staan zijn een lust voor het oog voor jong én oud.

Het échte muizenhuis staat in de openbare bibiliotheek in Amsterdam (naast het centraal station), dus in de kerstvakantie gaan we een bezoekje brengen aan het muizenhuis en gaan we met onze museumjaarkaart naar het ernaast gelegen science-center Nemo (Misschien ook een idee voor jouw gezin?)

Hieronder een paar foto's van het muizenhuis10 opmerkingen:

 1. <3 het muizenhuis! Echt zó mooi gemaakt! Er is ook een deel 2 van het boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk boek he? Wij hebben het gekregen en toen moest en zou er ook een muizenhuis gemaakt worden... Op mijn blog staan er wat foto's : http://hetlieveheersbeestje.blogspot.nl/search?updated-max=2012-06-02T13:15:00-07:00&max-results=7

  (Dit is de link)
  Ik zou het huis graag eens in het echt zien maar ik woon veel te ver weg. Mijn jongste vond het een heel leuk verhaaltje en ik ben benieuwd naar deel twee...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf zeg. Ziet er zo ontzettend mooi en knap uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben bij een kerstconcert geweest van Sela vorige week! Prachtig was dat, maar ook erg bijzonder gezien de omstandigheden.

  Kan ik je op de een of andere manier ook volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het al opgelost. Ik heb je toegevoegd aan mijn leeslijst!

  Groetjes,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben het boek van mijn schoonouders gekregen.....de kinderen zijn er weg van.

  Groeten, annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, toen ik de titel van je boek las dacht ik dat je last had van muizen. Mijn opa en oma hebben in het bos in Heerde gewoond en daar liepen veel muizen :) Maar het ging dus over ene leuk prentenboek, ziet er inderdaad mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-