06 januari 2015

Update blog en vooruitblik 2015

Lieve bloglezers,

Ik wens jullie veel zegen toe voor 2015 en ik hoop en bid dat de Vrede van Christus (die al het verstand te boven gaat) jullie hart en gedachten zal bewaren, door Christus Jezus.

Het is al een tijdje geleden dat ik geblogd heb. Ik heb bewust even tijd genomen voor mezelf de afgelopen tijd, omdat ik al een tijdje weinig energie heb. Ik heb al onderzoeken gehad naar hoe dat zou kunnen komen, maar tot nog toe is daar niks uitgekomen. Het is wel heel frustrerend, omdat ik altijd iemand was met veel energie en dan opeens voel je je zo beperkt, maar hopelijk gaat het steeds weer een beetje beter.

Ik wil in het nieuwe jaar graag doorgaan met bloggen en zelfs het aantal blogberichten vermeerderen, omdat ik heb gemerkt dat het een manier is om veel vrouwen te bereiken met het Evangelie, met bemoediging en praktische tips.
Een aantal vriendinnen van me boden aan me bij te staan in het schrijven van blogs en het beantwoorden van belangrijke mailtjes, en dat vind ik enorm fijn en bemoedigend, zeker in deze tijd van weinig energie.
Als je dus een mailtje stuurt met je persoonlijke verhaal, dan zal ik die doorsturen naar een vriendin met veel pastorale kennis en die zal je dan terugmailen. Ook zullen er af en toe gastblogs zijn van vriendinnen over opvoeding of recepten of andere onderwerpen.
Ik ben ook gevraagd door Ark Media om boeken te recenseren via deze blog, dus ook die recensies zal je af en toe tegenkomen.

Verder wil ik nog meer huishoudelijke blogs plaatsen en 'nieuwe blogs over opvoeding, huwelijk, geloof en gezin. Ik heb de afgelopen tijd veel gelezen, dus genoeg inspiratie :-) Ik weet niet meer over ik nog over gezinsavonden zal bloggen, aangezien er al veel goede blogs zijn die hier over gaan, maar als jullie daar toch wel graag over willen lezen op deze blog dan kun je hieronder je reactie achterlaten.

Ik hoop op een gezegend blogjaar!

Groetjes Marjolein

P.s. Je kunt updates volgen van deze blog via deze facebook-pagina

20 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat je door gaat met het bloggen van je avonden!... is zoo waardevol! en al die blogs hebben allemaal hun eigen volgers, net zoals jij... zo bereik je weer een andere doelgroep en dubbel kan nooit geen kwaad... maar als het je teveel energie kost... dan moet je uiteraard keuzes maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie, Ilse! Ik zal naar aanleiding van deze reacties toch over de gezinsavonden blijven bloggen.

   Verwijderen
 2. Jij ook veel zegen, liefde en gezondheid (!) gewenst voor het nieuwe jaar!

  Ik volg eigenlijk alleen jouw blog, ik sneup soms wel eens op andere christelijke vrouwen blogs, maar ik keer toch altijd weer hier terug. Hier vind ik de meeste inspiratie en bemoediging die ik als moeder en vrouw voor mijn gezin nodig heb. Dus ik hoop van harte dat je zo nu en dan nog wel over de gezinsavonden wilt bloggen! ;-)

  Ik wens je wil blog-zegen toe voor het komende jaar! Fijn dat je goede vriendinnen hebt die je hierbij willen helpen!

  Liefs, Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lief en bemoedigend berichtje van je, Sara. Dankjewel! Jij ook veel zegen gewenst voor het komende jaar!

   Verwijderen
 3. Als je nog natuurlijke huishoudelijke recepten nodig hebt dan weet je me te vinden hè, heb ze nog niet allemaal uitgeprobeerd�� Groetjes Bernice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief dat je meedenkt, Bernice. Als je nog een goed recept hebt houd ik me natuurlijk aanbevolen :)

   Verwijderen
 4. Ik hoop ook dat je de gezinsavonden blijft bloggen. Ik lees graag bij je! Sterkte met alles! En heel goed dat je keuzes maakt! Eerst je gezin en dan heel veel later je blog nog eens hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn, Marjolein, ik zie uit naar je posten op je weblog. Jij ook de beste wensen voor 2015.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend dat het wat minder gaat, ik hoop dat je de energie weer terug vind.
  Al het goede en Gods zegen voor het nieuwe jaar. Ik kijk uit naar je blogs.

  En over die gezinsavonden. Ik ben vooral benieuwd hoe je proces van voorbereiding verloopt. Een soort stappenplan, heb je al voor ver vooruit thema's in de planning of bedenk je dat per week?

  Groetjes Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar, Jessica! Goede tip van je. Ik zal een keer een blog schrijven over de voorbereiding van een gezinsavond. Dankjewel!

   Verwijderen
 7. Wat vervelend om te lezen dat je zo weinig energie hebt.
  Ik weet uit ervaring wat dat is.
  Daarom wens ik je veel sterkte.
  Steeds goed naar je lichaam luisteren wat wel en niet kan.
  En wat fijn dat je vriendinnen zo bij willen staan.
  Ik wens je een heel zegenrijk 2015!

  Liefs Amanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve en bemoedigende berichtje, Amanda! Jij ook een gezegend 2015 gewenst!

   Verwijderen
 8. Ik hoop dat je energie weer groeit! En ik blijf je blogs volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ariella, Het gaat gelukkig alweer een stuk beter met me en ik hoop dat het snel weer als vanouds is. Fijn dat je de blog volgt!

   Verwijderen
 9. Een heel goed en gezegend 2015 toegewenst Marjolein. Ik hoop dat je snel je energie weer terugkrijgt want met een druk gezin heb je die zo hard nodig.
  Ik blijf je blog lezen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jou wens ik ook stromen van zegen toe, elke dag in 2015, Gods nabijheid.
  En ik hoop enorm voor jou dat je lekker weer wat meer energie krijgt! Want het is echt lastig he als mama, als je telkens zo moe bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Marjolein,
  Bedankt voor je fijne berichtjes op je blog!
  Sinds kort lees ik ze en ik steek er veel van op. Mede dankzij deze blog ben ik veel gaan nadenken over de geloofsopvoeding. Ik haal veel inspiratie en denkstof van jouw site.
  Ik wens je veel sterkte toe bij het proces waar je nu inzit. Minder energie betekent keuzes maken. Je kunt misschien wel niet helemaal zijn wie en hoe je wilt zijn en dat kost tijd en vooral acceptatie (ik herken jouw verhaal). Maar kan ook leiden tot mooie inzichten!
  Veel kracht, wijsheid, rust en genade gewenst!
  Hartelijke groet, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve en bemoedigende berichtje, Yvonne. Fijn dat je mee bent gaan lezen met de blogberichten! Groetjes Marjolein

   Verwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs