16 december 2014

Vreugdevol opvoeden

Al een hele tijd heb ik op een prikbord in huis een lijst hangen met daarop tien gebedspunten. Deze gebedspunten gaan over opvoeden. Vreugdevol opvoeden zelfs. De lijst heb ik van de site aholyexperience van Ann Voskamp. En ik moet zeggen dat deze lijst me dagelijks tot hulp is in mijn opvoeding. Soms als ik veel stress ervaar in het opvoeden en als ik het gewoon allemaal erg lastig vind dan lees ik deze lijst aandachtig door en breng de punten in gebed. Ik wil ze graag met jullie delen en dus heb ik de lijst vrij vertaald. Ik heb hier de link naar de blogpost van Ann Voskamp en hier kun je hem ook (in het Engels uiteraard) uitprinten in een mooi format.


10 Gebedspunten om met vreugde op te voeden

Voor vandaag bid ik:
 • ...Om Uw genade, om ons huis een huis van gebed te maken. (Ik wil bidden op vaste tijden en ik wil aan de kinderen laten zien wat het betekent om dicht bij Hem te leven)
 • ...om Uw genade, zodat U alle dingen op Uw tijd kunt veranderen in iets goeds en zodat we steeds meer mogen gaan lijken op Uw Zoon, Jezus Christus.
 • ...Om Uw genade, zodat ik mag zien dat het leven geen noodgeval is. (Noodgevallen zijn plotselinge, onverwachte gebeurtenissen en is iets onder de zon onverwacht voor God? Ik mag berusten en vertrouwen.)
 • ...Om Uw genade, dat wanneer stress de boventoon heeft, ik het mag verslaan met dankbaarheid. (Mijn stressmechanisme zal ik in de war sturen door verbaal dank te zeggen. Het is onmogelijk om tegelijkertijd stress en dankbaarheid te voelen en ik kies ervoor om ten allen tijde dank te zeggen. Bevecht gevoel met gevoel!!)
 • ...Om Uw genade, zodat ik alleen genadevolle woorden spreek die opbouwen, die versterken.
 • ...Om Uw genade, zodat ik consequent kan zijn. (Ik zal proberen een huiselijk ritme te creëren waar mijn kinderen veiligheid in vinden.)
 • ...Om Uw genade, dat wanneer het gedrag van één van mijn kinderen mij erg stoort, ik het zal zien als een teken om juist extra aandacht en liefde aan dat kind te geven en toenadering te zoeken.
 • ...Om Uw genade, zodat ik mijn kinderen even vaak zal knuffelen als dat ik hen maaltijden serveer. (Het hart van kinderen voedt zich met liefdevolle aanrakingen, ook zeker nog steeds als ze ouder geworden zijn.)
 • ...Om Uw genade, zodat ik mijn prioriteiten mag leggen bij alle dingen die onzichtbaar, maar uiterst belangrijk zijn.
 • ...Om Uw genade, zodat ik kan lachen vandaag en zodat ik de kleine kinderen kan laten lachen. (Ik wil een sfeer van vreugde creëren!)14 opmerkingen:

 1. Oh, wat mooi, dank je wel voor het vertalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Deze ga ik ophangen in de keuken. Dank! Groet Deleana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi marjolein! Ik ga hem ook gebruiken... Gods zegen! Grt. Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Ik maak hem nog verder 'af' met de lijst van Elizabeth aan het einde van hoofdstuk 16 van haar boek 'Vrouw naar Gods hart'. Niet alle details, maar de hoofdlijnen.

   Verwijderen
 5. Wat mooi om zo'n 'lijst' te lezen. Had van de week met een andere moeder nog ondervonden om onze kinderen met vreugde op te voeden! Dan is zo'n lijst heel overzichtelijk en geeft handvatten om mee te nemen in onze gebeden! Dankjewel voor het delen!

  Liefs Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig, dank je!
  Hartelijke groet,
  Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik voelde me een beetje verdrietig toen ik het kopje boven je blog las: Vreugdevol opvoeden. Op dit moment lukt me dat niet. Niemand merkt dat hoor want ik ben een binnenvetter.

  Maar toe ik jouw 10 gebedspunten las voelde ik me opknappen :-) Dank je wel, wat een mooie bruikbare lijst! Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Marjoein. Wij zijn in onze kerkelijke gemeente op zoek naar iemand die op 18 maart a.s. een avond aanwezig wil zijn om met een groep (jonge) vrouwen na te denken over 'Vrouw en moeder zijn naar Gods hart'. Als jij je hierdoor aangesproken weet, wil je dan contact met me opnemen? Mail: j.boom at solcon,nl . Het gaat om de Hervormde Gemeente van 's Gravenmoer (N-Brabant).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor uw bericht! Ik geef helaas geen lezingen. Hartelijke groet en veel zegen in het kerkelijk werk gewenst! Marjolein

   Verwijderen

Je reactie stel ik erg op prijs